Un autocar în care se aflau 49 de români a luat foc pe o autostradă din Austria, nu departe de capitala Viena. Din fericire, cu toții au reușit să se salveze la timp.


Autocarul în care se aflau românii a luat foc pe autostradă, în timpul mersului. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la trei unități din apropiere, conform heute.at.

Cauza acestui incendiu încă nu a fost stabilită, iar autocarul a fost distrus complet de flăcări. Șoferul și pasagerii au fost duşi de autorităţile austriece la un hotel din apropiere.

autocar_incendiu.jpg

autocar distrus in totalitate de flacari
Autocarul a fost distrus în totalitate de flăcări
FOTO: Serviciul pompierilor din Allander

Ce a transmis MAE cu privire la incident

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Mödling, Republica Austria) şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate şi situaţia acestora, precum şi circumstanţele producerii incidentului. Din dialogul cu autorităţile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol. Până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Viena este în dialog cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în funcţie de solicitări”, a transmis, luni, 1 iunie, MAE.

Loading...