Un bărbat din Japonia cultivă ceapă în inima aeroportului!

Ultima actualizare:

    Takao Shito aproape că nici nu  mai observă avioanele uriaşe  care fac un zgomot infernal
Takao Shito aproape că nici nu mai observă avioanele uriaşe care fac un zgomot infernal

Incredibil, dar adevărat! Uneori nu îţi poţi alege vecinii şi adesea dai peste unii extrem de gălăgioşi. Asta poate spune fermierul Takao Shito, de 70 de ani, a cărui casă şi fermă se află în mijlocul aeroportul internaţional Narita, din Japonia.

Fermierul nu are de gând să îşi vândă terenul moştenit de la străbunii lui, în ciuda ofertei de 1,7 milioane de dolari venite din partea autorităţilor.

În curte -  utilajele  de agricultură,  dincolo de gard -  avioanele cu  pasageri
În curte - utilajele de agricultură, dincolo de gard - avioanele cu pasageri

”Te obişnuieşti cu zgomotul avioanelor. Acest petec de pământ este de trei generaţii în familia mea şi vreau să îl transmit mai departe generaţiilor următoare. Nu este vorba de bani, ci de onoarea mea de fermier”, a declarat pentru France Presse, Takao Shito, care cultivă ridichi şi mazăre printre avioanele care vin de la mii de kilometri distanţă. Pe  aeroportul Narita aterizează anual 250.000 de avioane şi ajung 40 de milioane de pasageri.

Familia  fermierului  cultivă  pământul de  trei generaţii
Familia fermierului cultivă pământul de trei generaţii

De când a început pandemia şi numărul avioanelor s-a rărit, fermierul savurează ore în şir de linişte. Aeroportul s-a deschis oficial în 1978, după ce fermierii au protestat ani la rând când guvernul a anunţat în 1966 că urmează să construiască un aeroport pe terenurile lor. Tatăl lui Shito a participat la o manifestaţie soldată cu decesul mai multor poliţişti şi fermieri. Însă fermierul nu a cedat nici un centimetru de pământ şi aeroportul internaţional a fost silit să funcţioneze cu o singură pistă de aterizare până în 2002. În acel an, moştenitorii unui alt fermier au decis să vândă şi atunci a fost posibilă lărgirea aeroportului.

Fermierul este protejat prin lege de un act care le dă drepturi depline agricultorilor pe terenul lor şi nu poate fi expropriat de autorităţi. ”În 2019, a fost foarte greu pentru că în timpul Campionatului Mondial de Rugby au fost mai multe zboruri pe Narita ca de obicei, dar am avut o recoltă bună de ceapă. Cred că plantelor mele le prieşte aerul poluat de avioane”, a glumit fermierul, care se judecă în cinci procese diferite cu autorităţile care vor să îi dea pământ în altă parte. ”Viaţa mea e legată de pământul acesta. Ridichile, salatele şi mazărea au alt gust într-un alt tip de sol. Nu voi pleca niciodată de aici”, a subliniat fermierul. Nici fiul lui nu are de gând să părăsească pământul strămoşesc, în ciuda presiunilor şi va continua să cultive plante printre avioane mulţi ani de acum încolo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net