Un bebeluș de 6 luni, salvat din incendiu de câțiva tineri care au făcut un lanț uman ca să ajungă la el

Ultima actualizare:

    Tinerii s-au cățărat unii pe umerii celorlalți pentru a ajunge la victimefoto: captură/Twitter
Tinerii s-au cățărat unii pe umerii celorlalți pentru a ajunge la victimefoto: captură/Twitter

Un bebeluș de numai șase luni a fost salvat dintr-un incendiu izbucnit într-o clădire de locuit din Nantes, Franța. Câțiva tineri care au observat incendiul au acționat prompt, înainte de sosirea pompierilor, făcând un lanț uman pentru a ajunge la victimele blocate în apartamentul care ardea.

Duminică, în jurul orei 14, un incendiu a izbuncnit într-un bloc din Nantes, prinzând ca într-o capcană câteva persoane, printre care și un bebeluș de șase luni. Alertați de strigătele vecinilor, câțiva tineri au intervenit prompt, alcătuind un lanț uman pentru a ajunge la victime.

Tinerii au urcat unii pe umerii celorlalți  ca sa ajungă până la etajul al treilea, unde se afla apartamentul care ardea. ”Am văzut flăcările și ne-am dat seama că oamenii erau în pericol”, a povestit Abdisamad (25 de ani) pentru ouest-France, citat de Paris Match.

”La etajul al treilea, am văzut cum părinții țineau un bebeluș la fereastră, ca să-l ferească de fum. Imediat ne-am organizat și ne-am dus să căutăm niște saltele. Le-am pus una peste alta, ca să amortizeze căderea micuțului”, a adăugat un locuitor din cartier. Un al treilea a completat: ”Mi-am luat inima în dinți, dar n-am fost singur. Am văzut că se sufocau acolo, înăuntru, așa că ne-am adunat mai mulți și am început să ne cățărăm”.

Tinerii salvatori: ”Ne-am făcut pur și simplu datoria”

Odată salvat, bebelușul a fost preluat de câteva mămici din cartier, care au încercat să-l liniștească, apoi de către pompieri, care l-au transportat, împreună cu părinții lui, la spital.

Din primele cercetări, se pare că focul a izbucnit la primul etaj și s-a extins cu repeziciune. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția a 50 de pompieri.

Imaginile filmate cu intervenția tinerilor au făcut înconjurul internetului în scurt timp, însă eroii zilei au rămas cu picioarele pe pământ. ”Mi-am făcut pur și simplu datoria. Asta-i tot. Aici, în cartier, suntem toți o familie, ne ajutăm când este nevoie”, a mărturisit, modest, unul dintre salvatori.

— Laurent Fournel (@FourneLaurentOf) March 28, 2021

— Laurent Fournel (@FourneLaurentOf) March 28, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net