Un britanic a cheltuit 30.000 de lire sterline ca să-și transforme casa în cabana Moșului

Ultima actualizare:

    Lee Gilbert a început  să colecţioneze  decoraţiuni încă din 2010
Lee Gilbert a început să colecţioneze decoraţiuni încă din 2010

Britanicul Lee Gilbert a început să îşi împodobească locuinţa încă din 4 noiembrie. Bărbatul de 58 de ani e fascinat de spiritul Sărbătorilor de iarnă şi are în camera de zi un întreg sat de Crăciun cu oameni de zăpadă, trenuleţe, ghirlande în miniatură.

Lee Gilbert, de 58 de ani, locuieşte în Evesham, Worchestershire, Marea Britanie, şi întreaga ţară îi cunoaşte pasiunea pentru Sărbătorile de iarnă. Gilbert este de meserie asistent de vânzări într-un magazin din localitate şi are un salariu modest. El a strâns totuşi toate economiile şi şi-a cumpărat în urmă cu câţiva ani un sat de Crăciun în miniatură care l-a costat 17.000 de euro. Dar asta nu e tot. ”Când trec pe lângă o vitrină şi văd decoraţiuni de Crăciun simt că trebuie să intru şi să cumpăr ceva pentru colecţia mea.

Aşa am ajuns să am cele mai multe obiecte de Crăciun din oraşul meu”, a declarat Gilbert pentru The Mirror. De mai bine de 50 de ani, este fascinat de Crăciun şi de magia Sărbătorilor de iarnă, dar nu a crezut niciodată că va ajunge să îşi umple garajul cu zeci de mii de decoraţiuni. El a cheltuit până în prezent 30.000 de euro pentru că a achiziţionat de-a lungul timpului decoraţiuni rare, de colecţie. Pe unele dintre ele le-a comandat din SUA şi i-au fost aduse cu avionul. ”Totul a început în 2010, când am fost la un târg de Crăciun din Florida, SUA. Am luat un glob şi când am ieşit din zona tarabelor cheltuisem 1.000 de dolari. Când am revenit în Marea Britanie, am continuat să vânez decoraţiuni de Crăciun prin intermediul Internetului”, a explicat Gilbert. Produsele preferate din colecţia lui au fost cele de la Disney şi este înnebunit după Pluto sau grota Moşului, produse care au fost lansate în urmă cu 12 ani. Nici la lumini de Crăciun nu îl întrece nimeni pentru că britanicul şi-a luat seturi speciale pentru a lumina în interior şi becuri speciale pentru exteriorul casei.

O pasiune extrem de costisitoare

Are un set  special de  lumini  pentru  exteriorul  casei
Are un set special de lumini pentru exteriorul casei

Lee Gilberts a recunoscut că a cheltuit pe instalaţiile de lumini 1.000 de euro şi pe globuri a spart aproximativ 9.000 de euro. Are un brad de Crăciun de 10 metri, care a costat 700 de euro, şi pe sătucul miniatural a scos din buzunar de-a lungul timpului aproximativ 17.000 de euro. Decoraţiunile speciale de la Disney, ghirlandele, clopoţeii, îngeraşii şi celelalte figurine specifice Crăciunului l-au costat la rândul lor mii de euro. Cu toate astea, Gilbert continuă să cumpere, deşi nu mai are unde să depoziteze decoraţiunile.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net