Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman

Ultima actualizare:

    Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul umanFoto: Shutterstock
Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul umanFoto: Shutterstock

Un copil din California în vârstă de doar 7 ani a murit după s-ar fi infectat cu o amibă (animal microscopic) din apa unui lac. Amiba este întâlnită în ape dulci și mai este numită și Naegleria fowleri. Aceasta se hrănește cu creierul uman și de cele mai multe ori provoacă decesul.

Un băiețel în vârstă de șapte ani a ajuns la spital cu dureri severe de cap, iar în cele din urmă a decedat. Cel mai probabil, spun medicii, apa contaminată i-a pătruns în organism prin nas și gură, provocându-i leziuni grave la nivelul creierului, relatează nbcnews.com.

David Pruitt, în vârstă de 7 ani, din regiunea Tehama, a murit pe 7 august, după ce a ajuns la spital și a fost diagnosticat cu meningoencefalită primară amoebiană.

Micuțul a fost dus de urgență la spital pe 30 iulie, iar pentru că starea sa se agrava a fost transportat cu un elicopter la Centrul Medical al Universității Davis din California. 

Infecția este rară, dar fatală

Infecția cu Naegleria fowleri este extrem de rară și au existat doar 10 cazuri raportate în California din 1971, au declarat reprezentanții Agenției pentru Servicii de Sănătate a regiunii Tehama, într-un comunicat de presă. Potrivit medicilor, cel mai probabil băiatul s-a infectat într-un lac din zona în care locuia. 

Parazitul, numitt Naegleria fowleri, intră în corpul uman prin intermediul apei contaminate care este inhalată pe nas sau pe gură în timpul înotului, potrivit Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor (CDC). De asemenea, poate fi prezent și într-o piscină care nu a fost tratată în mod adecvat cu clor, au mai precizat medicii. 

„Odată ce amiba intră în nas, aceasta se deplasează către creier unde provoacă meningoencefalită primară amoebiană (PAM). Aceasta este de obicei fatală”, au explicat reprezentanții Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor din SUA. 

Primele simptome sunt durerile de cap severe, febră, greață și vărsături. Pe măsură ce infecția cu amiba se agravează, persoanele pot prezenta convulsii sau halucinații, potrivit CDC, citat de Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net