Un cuplu din Rusia riscă 20 de ani de închisoare pentru poze de nuntă care «trădează» secrete de stat

Ultima actualizare:

    Foto Stirileprotv.ro
Foto Stirileprotv.ro

Cuplul din Rusia care riscă 20 de ani de închisoare după ce ar fi distrus acoperirea unui agent secret prin intermediul pozelor de la nuntă e acuzat acum că a vândut secrete de stat agențiilor de informații străine.

Expertul în afaceri Baltice Antonina Zimina și soțul ei, Konstantin Antonets, au fost arestați în anul 2018 sub suspiciunea că au oferit informații secrete agențiilor de informații din Lituania.

Săptămâna aceasta, cei doi au fost acuzați în mod oficial că au vândut informații de stat agențiilor de informații străine, pe care Antonets le-ar fi obținut în perioada în care lucra ca avocat pentru Ministerul Economiei din regiunea Kaliningrad.

Documentele ar fi cuprins informații despre activitatea agențiilor regionale de informații și despre proiecte finanțate de administrația locală.

Cuplul, acuzat că a distrus acoperirea unui agent secret

Cuplul riscă până la 20 de ani în închisoare pentru că ar fi compromis acoperirea unui agent secret FSB, care era un fost coleg de clasă al femeii, potrivit știrileprotv.ro.

Antonina a spus poliției că agentul și-a compromis singur identitatea în momentul în care a început să vorbească deschis despre slujba sa, să ofere invitaților cărți de vizită și să facă poze cu ei la nunta care a avut loc în anul 2015.

Fotografiile ar fi apărut ulterior pe mai multe rețele sociale și la un post de televiziune Baltic.

Rusia are o relație tensionată cu statele Baltice, toate membre UE și NATO, după ce a anexat Peninsula Crimeea.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net