Un cutremur de 5.8 grade Richter a zguduit Pakistanul. 19 oameni au murit, iar bilanţul continuă să crească

Ultima actualizare:

    În urma cutremurului au fost înregistrate pagube materiale considerabile Foto: EPA
În urma cutremurului au fost înregistrate pagube materiale considerabile Foto: EPA

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter a zguduit marţi, 24 septembrie, zona de nord-est a Pakistanului. Seismul a fost resimţit puternic şi în statele vecine, anunţă Instutul american de geofizică, USGS. În urma seismului 19 persoane şi-au pierdut viaţa, iar pagubele materiale înregistrate au fost unele considerabile.

Cutremurul s-a produs la ora locală 16.01 în zona New Mirpur, situată în nord-estul Pakistanului, la adâncimea de doar zece kilometri. În ciuda faptului că seismul a durat foarte puţin, aproximativ 10 secunde, el s-a resimţit puternic şi în regiunile învecinate. Epicentrul seismului a fost stabilit la 22,3 kilometri nord de oraşul Jhelum, de-a lungul graniţei dintre provincia Punjab şi regiunea Kashmir potrivit Institutului American de Geofizică.

Miscarea tectonică a fost resimţită în cea mai mare parte a provinciei Punjab şi în anumite zone din Khyber Pakhtunkhwa, în nord-vestul Pakistanului, a declarat seismologul pakistanez Muhammad Riaz, potrivit digi24. Potrivit acestuia cel mai afectat oraş a fost Mirpur.

Dezastrul provocat de seism a lăsat urme adânci pe şosele
Dezastrul provocat de seism a lăsat urme adânci pe şosele

19 persoane şi-au pierdut viaşa în urma seismului de marţi

Agenţia Press Trust of India a relatat că seismul a fost resimţit şi în zona New Delhi. Zeci de oameni şi-au părăsit locuinţele, fiind panicaţi de mişcarea pământului. Din nefericire, 19 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 100 au fost rănite şi transportate la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Există posibilitatea ca bilanţul morţilor să crească întrucât mulţi dintre cei răniţi se află în stare gravă.


    Foto: Captură video
Foto: Captură video

Mai multe imagini care stau mărturie gravităţii seismului au fost încărcate pe paginile reţelelor de socializare. Nu este prima dată când Pakistanul este lovit de un cutremur care provoacă pagube umane şi materiale. În octombrie 2015, o mişcare tectonică de 7,5 grade Richter a curmat viaţa a 400 de persoane. Cel mai tragic bilanţ a avut loc în urma seismului produs în anul 2005. În octombrie, peste 73.000 de oameni au murit din pricina unui seism de 7,4 grade Richter.

Pakistanul este una dintre ţările afectate în mod constant de cutremure dat fiind că se situează în zona de intersecţie dintre placa tectonică indiană şi cea eurasiatică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net