Un doctor din New York aflat în prima linie a luptei împotriva Covid-19 s-a sinucis! Avea 49 de ani

Ultima actualizare:

    Doctorița Lorna Breen s-a sinucis duminică (26 aprilie)Foto: Facebook
Doctorița Lorna Breen s-a sinucis duminică (26 aprilie)Foto: Facebook

Sfâșietor! Un medic din Statele Unite ale Americii aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului s-a sinucis. Dr. Lorna M. Breen (49 de ani) s-a îmbolnăvit de coronavirus și a revenit la locul de muncă după o săptămână și jumătate de recuperare. Ea lucra la Urgențe, la Spitalul Allen din New York. Statele Unite ale Americii au atins pragul de un milion de cazuri confirmate și au ajuns la 58.365 de morți.

Impactul pe care coronavisul îl are asupra medicilor aflați în linia 1 este unul enorm. Nu doar pericolul de a se îmbolnăvi chiar ei este principalul motiv de îngrijorare, ci și traumele psihice pe care le pot suferi. Dr. Lorna M. Breen a fost un medic de top și a tratat numeroși pacienți infectați cu noul coronavirus. Medicul s-a sinucis duminică (26 aprilie). Anunțul trist a fost făcut chiar de tatăl ei, potrivit NY Times. Aceasta stătea în Charlottesville cu familia sa, care a găsit-o inconștientă și a sunat imediat la Urgențe. Lorna M. Breen a fost transportată cu ambulanța la spital, unde din păcate a decedat.

Durerea pacienților bolnavi de coronavirus a marcat-o

Tatăl ei, la rândul său doctor, a declarat presei americane că Lorna a fost martora unor scene dramatice, care și-au lăsat amprenta asupra ei. Dr. Philip C. Breen a spus că fiica lui i-a descris momentele devastatoare prin care au trecut pacienții bolnavi de coronavirus.

"A vrut să-și facă datoria, dar asta a ucis-o", a declarat tatăl femeii. Lorna M. Breen însăși s-a îmbolnăvit de Covid-19, dar s-a întors la locul de muncă imediat după ce și-a revenit. Nu avea probleme și nu suferea de depresie, spune familia sa. Cu toate acestea, tatăl ei a simțit că este ceva în neregulă cu ea, atunci când a început să îi povestească despre pacienții ei. Medicul a fost marcat de ceea ce a văzut la secția de Urgențe, acolo unde lucra de ani buni. Ea i-a spus tatălui său că mulți dintre bolnavi mureau înainte de a fi scoși din ambulanță. 

"A luptat chiar în linia întâi în bătălia asta. Vreau să vorbească lumea despre ea ca despre un erou, pentru că asta a și fost. Și ea tot o victimă este, la fel ca ceilalți oameni care au murit din cauza coronavirusului", a mai spus Dr. Philip C Breen.

Citește și

Imagini emoționante cu eroii din spitale, epuizați de lupta cu virusul! 103 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19

Sfâșietor! Bolnavii din Bergamo nu mai dorm noaptea, de teamă că nu se vor mai trezi vreodată

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net