Un fost ministru din Malta a plătit 350.000 de euro unui ucigaş pentru a o asasina pe fosta jurnalistă Daphne Caruana Galizia. Melvin Theuma, intermediarul în acest dosar, a declarat în faţa unui tribunal din Malta că ucigaşul plătit a primit banii de a la un bărbat în numele lui Chris Cardona, care până în luna ianuarie a deţinut funcţia de ministru al Economiei.


Acest caz a șocat o lume întreagă. Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu o bombăe plasată sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. În trecut, jurnalista a fost dată în judecată de Cardona după ce a scris că fostul ministru vizitase un bordel în timp ce se afla în Germania cu afaceri. Femeia avea 53 de ani când a fost omorâtă.

Chris Cordona este încă parte din Partidul Laburist

Theuma a declarat că banii daţi de Cardona au ''depăşit'' tariful perceput de ucigaş de la omul de afaceri Yorgen Fenech, care este acuzat de complicitate la crimă, potrivit Digi24. Fostul ministru Chris Cardona a respins declaraţiile făcute de Theuma în faţa judecătorilor. EL a declarat că toate sunt minciuni fără sens. Cardona a demisionat din parlament, dar este unul dintre adjuncţii liderului Partidului Laburist, formaţiune aflată la guvernare în Malta.

Trei bărbaţi au fost acuzaţi de comiterea asasinatului, iar Yorgen Fenech de a fi pus la cale această crimă. Toţi au pledat nevinovat. Melvin Theuma a fost graţiat în schimbul depunerii mărturiei.

 

 
 
Loading...