Un francez vrea să-și transmită în direct moartea. Reacția Facebook

Ultima actualizare:

    Alain Cocq suferă de o maladie degenerativă de 34 de anifoto: arhiva personală/Facebook
Alain Cocq suferă de o maladie degenerativă de 34 de anifoto: arhiva personală/Facebook

Facebook a blocat, sâmbătă, transmisiunea video a unui francez care a decis să-şi transmită în direct moartea. Alain Cocq (57 de ani) suferă de o maladie degenerativă şi a solicitat să fie eutanasiat, însă fără succes, relatează AFP şi Reuters.

“Deşi respectăm decizia sa de a dori să atragă atenţia asupra acestei probleme complexe, în baza sfaturilor experţilor am luat măsuri pentru a împiedica transmisiunea video în direct de pe contul lui Alain, deoarece regulile noastsre nu permit prezentarea tentativelor de sinucidere”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, citat de News.ro.

Noaptea trecută, Alain Cocq, din Dijon, a anunţat pe Facebook că a încetat orice tratament, că nu se va mai hrăni şi nu se va mai hidrata, el dorind astfel să moară în direct, pentru a denunţa legislația actuală cu privire la eutanasiere. “Mi-am terminat ultima masă... Beau ultima dată pentru sănătatea voastră. Calea de eliberare începe şi, credeţi-mă, sunt fericit. M-am hotărât şi sunt liniştit”.  

Câteva ore mai târziu, el a anunţat: “Facebook îmi blochează postarea de video până la 8 septembrie”.

Citește și:

O mare campioană a murit eutanasiată. ”Nu vreau biserică, nu vreau prăjituri”

Alain Cocq a cerut sprijinul președintelui Emmanuel Macron

Cocq suferă de o maladie degenerativă de 34 de ani. El i-a scris preşedintelui Emmanuel Macron cerându-i să permită să i se administreze un sedativ care să îl ajute să moară, însă preşedintele i-a răspuns că legislaţia franceză nu permite acest lucru.

Alain Cocq a făcut un apel pentru schimbarea legislaţiei, astfel încât cei care sunt în situaţii de acest fel să poată beneficia de moarte asistată.

Potrivit presei, Cocq suferă de o maladie care îi afectează grav vasele de sânge şi arterele, provocând ischemie şi cauzând dureri insuportabile. Francezul are convulsii şi este hrănit printr-o sondă gastrică.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net