Șaptesprezece persoane au murit după ce un hotel s-a prăbușit în orașul Suzhou din estul Chinei. Din primele informații, cauza prăbușirii ar fi frecventele renovări din ultimii ani.


Tragedia s-a produs în cursul după-amiezii de luni, în marele oraş turistic şi istoric Suzhou, situat la circa 80 km vest de Shanghai. După 36 de ore de căutări printre dărâmături, salvatorii au găsit 23 de persoane, dintre care doar șase mai erau în viață. Din cele șase persoane găsite în viață, cinci sunt rănite, dar în stare stabilă, iar una nu a suferit răni. 

Inițial se credea că în hotelul cu 54 de camere erau 18 persoane în momentul prăbușirii, dar ulterior s-a aflat că în interior erau cazați cinci oaspeți neînregistrați.

O anchetă preliminară a relevat că prăbușirea a fost cauzată de renovările frecvente din ultimii ani, ceea ce a dus la slăbirea structurii de rezistență a clădirii, scrie BBC.

Nu este prima oară când o astfel de tragedie, cauzată de problemele de construcție, se petrece în China. Anul trecut, 29 de persoane au murit după ce un hotel din provincia Fujian s-a prăbușit. 

 

 
 
Loading...