Un pacient italian de 100 de ani, testat pozitiv cu noul COVID-19, s-a vindecat şi a fost externat miercuri seară dintr-un spital din oraşul Rimini, a declarat joi, 26 martie, pentru AFP, viceprimarul localităţii, Gloria Lisi, citat de Agerpres.


Acesta susține că ține în permanență legătura cu câteva cadre medicale care îi sunt prieteni, iar îmbucurătoarea veste a aflat-o de la medicii respectivi. „Am prieteni care lucrează într-un spital local, cu care vorbesc seara, după ce ne-am terminat ziua de muncă”, a declarat primarul Gloria Lisi într-un interviu telefonic.

Un italian de 100 de ani s-a vindecat de coronavirus

Lisi a explicat că prietenii cu care ține legătura i-au povestit de cazul unui bărbat născut în 1919, care fusese internat cu diagnosticul COVID-19, care s-a vindecat și a fost externat miercuri seară. Epicentrul pandemiei de coronavirus al Europei, Italia a pierdut peste 7.500 de persoane în lupta cu noul coronavirus și alte 74.386 de persoane sunt infectate.

Potrivit statisticilor oficiale, vârsta medie a persoanelor vulnerabile este cea de 80 de ani, însă acest lucru nu este cert și depinde foarte mult de pacient. Spre exemplu, în Marea Britanie, o tânără în vârstă de 21 de ani a decedat în urma infecției cu noul coronavirus, fără să aibă afecțiuni preexistente, lucru îngrijorător.

La polul opus, au mai fost cazuri de vindecări miraculoase ale pacienților vârstici care fuseseră testați pentru noul coronavirus: o pacientă de 103 ani din Iran, o altă țară extrem de afectată de această pandemie și un pacient de 100 de ani din China, epicentrul pandemiei de coronavirus. Totuși, din nefericire, sunt și cazuri de pacienți declarați vindecați, dar care au murit la scurt timp după externare.

 

 

 

 
 
Loading...