Doctorul Gregory Michael, care lucra la Centru Medical Mount Sinai din Miami, a murit la două săptămâni după ce a fost vaccinat anti Covid-19. Medicul a ajuns la Urgențe cu o afecţiune rară caracterizată prin scăderea numărului de trombocite sau plachete sanguine sub limita inferioară normală. Oficialii Pfizer susțin că a fost deschisă o anchetă pentru a vedea în ce măsură această afecțiune este legată de vaccinul împotriva coronavirusului.


Heidi Neckelmann, soţia doctorului Gregory Michael, care a murit pe 3 ianuarie, a declarat pentru NBC Miami că soţul său a început să aibă simptome ciudate la câteva zile după ce a primit prima doză a vaccinului, inclusiv mai multe pete mici pe mâini şi picioare, potrivit Adevarul.ro.

Doctorul Gregory Michael, care lucra la Centru Medical Mount Sinai din Miami de 10 ani, a fost adus la Urgenţe cu diagnosticul de purpură trombocitopenică idiopatică cronică, o afecţiune rară caracterizată prin scăderea numărului de trombocite sau plachete sanguine sub 100.000/mmc, cifră considerată actualmente limita inferioară normală. Iar pe 3 ianuarie a făcut o hemoragie ce i-a fost fatală.

A fost deschisă o anchetă în acest caz

Deşi deocamdată nu există vreo dovadă că decesul doctorului Michael a fost cauzat de vaccin, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a deschis o investigaţie asupra decesului din cauza intervalului scurt dintre administrarea vaccinului şi moartea medicului.

Oficiali din cadrul Pfizer au declarat pentru NBC Miami că au aflat de investigaţia deschisă în acest caz şi că „avem şi noi o investigaţie în curs”.

Citește mai multe despre acest caz pe Adevarul.ro

 
 
Loading...