Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an, a declarat marţi directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla, transmite CNBC.

Compania, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru această boală.

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Inhibitorii de protează sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C.

Dacă studiile clinice merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului, a declarat Bourla la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

Se așteaptă undă verde pentru vaccinarea adolescenților

Experţii în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba jocul, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital.

Pe lângă acest medicament, Pfizer testează vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sectorul sănătăţii publice şi experţii în boli infecţioase. La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%. Bourla a declarat marţi că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenţi.

Citește și:

Vaccinul Johnson, distribuit de marți medicilor de familie

Valul 3 e pe final. Ce ne aşteaptă în viitor? Estimările a patru experți

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net