Un miliardar japonez face primul zbor spre Lună după 51 de ani

Ultima actualizare:

    Yusaku Maezawa, de 42 de ani, va zbura cu naveta Space X timp de 7 zile în jurul astrului în 2023
Yusaku Maezawa, de 42 de ani, va zbura cu naveta Space X timp de 7 zile în jurul astrului în 2023

Va fi primul călător lunar de la ultima misiune Apollo a SUA din 1972! Miliardarul nipon Yusaku Maezawa a plătit o importantă sumă de bani pentru acest privilegiu. Va zbura 7 zile în jurul Lunii.

Miliardarul Yusaku Maezawa va fi primul om care va ajunge cu naveta SpaceX pe orbita Lunii în 2023. Acesta plănuieşte să ia cu el între şase şi opt artişti în misiunea selenară, care să creeze capodopere la întoarcerea pe Pământ. De când eram copil iubeam Luna. E călătoria la care visez de mult”, spune japonezul, care are o avere de 3 miliarde de dolari. El este fondatorul companiei ZOZO care vinde haine pe Internet. 

Miliardarul Elon Musk, proprietarul navetei cu care niponul urmează să zboare, nu a vrut să spună cât i-a plătit pentru aventura spaţială. Însă se crede că e o sumă importantă. El îl denumeşte pe Maezawa drept ”cel mai curajos aventurier”. Musk vrea să trimită primul echipaj uman în apropierea Lunii după 51 de ani de la ultima aselenizare. Multimiliardarul sud-african, care deţine propriul brand de maşini, Tesla, şi navete spaţiale, e obsedat de expediţiile cosmice. El se încumetă să reia călătoriile spre Lună pe care nici măcar agenţia spaţială NASA nu le-a mai întreprins de mult.

Niponul Maezawa, împreună cu  proprietarul navetei Space X,  Elon Musk
Niponul Maezawa, împreună cu proprietarul navetei Space X, Elon Musk

Toată lumea se întreba cine va plăti o astfel de excursie spaţială. Iată că miliardarul Yusaku Maezawa, un fost rocker care a dat lovitura în afaceri, o va face. Japonezul a dezvăluit chiar, în premieră, care este tipul de navetă spaţială ce va fi folosit pentru a fi dus spre astrul mult visat. ”Misiunea mea în jurul Lunii, ca prim pasager privat, hrăneşte imaginaţia şi va satisfice curiozitatea tuturor oamenilor”, spune niponul. Însă Elon Musk, cofondator al companiei PayPal, nu se mulţumeşte numai să ducă oamenii din nou pe Lună.

Ambiţia lui cea mai mare este să ajungă şi chiar să moară pe Marte. El doreşte să construiască un oraş pe Planeta roşie, populat cu 80.000 de pionieri ai spaţiului. Stabilit în prezent în California, Musk a demarat deja discuţii pentru trimiterea unei rachete pe Marte, cu voluntari, pentru care se vor plăti 482.000 dolari (1,6 miliarde lei) de persoană. El recomandă ca oraşul să nu aibă mai mult de 80.000 de locuitori. ”Prea mulţi, rişti să ai război civil”, glumeşte miliardarul Elon Musk, care este unul dintre cei mai respectaţi antreprenori din domeniul spaţial.

12 oameni au ajuns pe Lună în istorie

Edwin Aldrin, al doilea  pământean care a păşit  pe solul selenar
Edwin Aldrin, al doilea pământean care a păşit pe solul selenar

Până acum, americanii au fost singurii care au ieşit de pe orbita terestră. În total, în istoria omenirii, numai 24 de astronauţi NASA au călătorit spre Lună în cadrul misiunilor Apollo, în anii 1960 şi 1970. Însă doar 12 oameni au călcat pe unicul satelit natural al Pământului. Neil Armstrong (decedat în 2012, la 82 de ani), Michael Collins (astăzi în vârstă de 87 de ani) şi Edwin ”Buzz” Aldrin (care are acum 88 de ani) au alcătuit echipajul misiunii Apollo 11, care a reuşit prima aselenizare din istorie la 20 iulie 1969. Armstrong şi Aldrin au fost primii pământeni care au pus piciorul pe Lună, în timp ce Collins, al treilea membru al echipajului, a rămas în modulul de comandă pe orbita lunară. Eugene Cernan (decedat în 2017, la 82 de ani) şi Harrison Schmitt (astăzi în vârstă de 83 de ani) au fost ultimii oameni care au păşit pe satelitul natural al Pământului, în cadrul Misiunii Apollo 17, din 1972. De atunci, călătoriile spre Lună cu echipaj uman au fost abandonate. Programul Apollo a rămas cea mai mare mobilizare de resurse pe timp de pace din istorie. SUA a investit 170 de miliarde de dolari pe parcursul aventurilor selenare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net