Un nou cutremur în Japonia: 7.0 grade pe scara Richter

Ultima actualizare:

    Un alt cutremur a zguduit JaponiaFoto: Getty
Un alt cutremur a zguduit JaponiaFoto: Getty

Valul de cutremure din Japonia pare a nu se mai opri. Deși zona este cunoscută pentru activitatea seismică intensă, în ultimul timp, țara asiatică se confruntă cu numeroase astfel de catastrofe.

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 18 morți și sute de răniți, potrivit Mediafax. În jur de 20.000 de militari au fost detașați în sud-estul Japoniei pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit Kyushu, la doar o zi după ce alt cutremur cu magnitutidea de 7,3 a fost resimțit în zonă.

După ce joi (14 aprilie), un cutremur de 6.2 grade și replicile sale puternice, dintre care una de 6.0 grade, au dus la moartea a 9 persoane și la rănirea a 1000, încă unul, chiar mai puternic, de 7.0 grade a lovit în aceeași zonă, informează USA Today.

Insula Kyushu din Japonia a fost zguduită de un seism sâmbătă dimineața (vineri seara în România n.r), mai precis, la nici un kilometru de capitala insulei, Kumamoto, a cărei suburbie, Mashiki, a fost cel mai grav avariată de cutremurul de joi.

Astfel, tot partea sud-vestică a țării asiatice a fost nevoită să facă față unui cutremur considerat de 6.3 ori mai puternic decât cel de 6.2 grade. 

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net