Un nou medicament pentru coronavirus, bazat pe anticorpi, a intrat în faza testării pe pacienți

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a început testele pe pacienți pentru un tratament cu anticorpi, în paralel cu studiile pentru un vaccin contra COVID-19.

Este vorba de un medicament bazat pe o combinație de anticorpi, despre care experții spun că poate preveni infectarea, dar și eradicarea infecției. În această etapă, expertii vor să vadă dacă acest coctail de anticorpi va fi tolerat de 48 de pacienți din Marea Britanie și Statele Unite și dacă nu prezintă riscuri pentru sănătatea acestora.  Dacă rezultatul va fi pozitiv, testele vor lua amploare.

Compania britanică, considerată deja unul dintre jucătorii-cheie din cursa pentru dezvoltarea unui vaccin de succes împotriva SARS-CoV-2, a dezvăluit că noul ei studiu va încerca să stabilească dacă medicamentul AZD7442, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali (mAbs), este sigur şi tolerabil. Testele inițiale vor fi făcute pe 48 de participanţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Dacă studiul companiei britanice, aflat într-un stadiu incipient şi în cadrul căruia au fost deja administrate dozele aferente participanţilor, va arăta că AZD7442 este un medicament sigur, atunci AstraZeneca va începe să îl testeze atât ca tratament preventiv pentru COVID-19, cât şi ca medicament administrat pacienţilor diagnosticaţi cu această boală, în studii ce vor fi realizate pe grupuri mai mari, potrivit digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net