Un adevărat erou! A dus cu propriile mâini o bombă departe de școala unde erau sute de copii

Ultima actualizare:

    Un polițist a fugit cu o bombă departe de zona populată de sute de copiiFoto: Metro.co.uk
Un polițist a fugit cu o bombă departe de zona populată de sute de copiiFoto: Metro.co.uk

Un polițist din India a devenit erou după ce a luat o bombă de zece kilograme în propriile mâini și a fugit cu ea departe de zona populată pentru a salva sute de copii. Actul lui impresionant de curaj nu a fost trecut neobservat de superiorii săi.

Abhishek Patel, șef al poliției din satul indian Chitora, a luat bomba pe umeri și a fugit cu ea pentru a o duce cât mai departe posibil pentru a evita posibila detonare a acesteia. Specialiștii spun că aceasta ar fi făcut pagube umane și materiale pe o distanță de câteva sute de metri, informează metro.co.uk.

„Aproape 400 de elevi erau prezenți în campus când bomba a fost găsită. Orice s-ar fi putut întâmpla. Am vrut să duc bomba departe de școală și de zona rezidențială pentru a reduce pericolul creării unor victime colaterale dacă bomba ar fi explodat. Ar fi cauzat un dezastru pe o distanță de 500 de metri. Mi-a fost teamă că bomba ar exploda, așa că am dus-o departe de zona populată”, a mărturisit Patel.

El a dezvăluit că a fost pentru prima dată când a descoperit o bombă. Actul său este cu atât mai eroic având în vedere că el însuși are o familie de care trebuie să aibă grijă, fiind tatăl a doi copii: „A fost o treabă care ar fi putut să îmi ia și mie viața. Am salvat viețile a sute de copii prezenți în școală pentru că ei sunt viitorul nostru.”

El a luat importanta decizie de unul singur, poliția venind la fața locului abia după ce a îndepărtat bomba. De asemenea, a fost deschisă o anchetă pentru a afla cine a plantat dispozitivul explozibil. În semn de apreciere, curajul lui Patel a fost răsplătit cu suma de 650 de euro.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net