Un post TV din China susține că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi murit

Ultima actualizare:

    Un post tv chinez susține că liderul nord coreean Kim Jong Un a murit în urma unei operații la inimăFoto: Getty
Un post tv chinez susține că liderul nord coreean Kim Jong Un a murit în urma unei operații la inimăFoto: Getty

Kim Jong Un (36 de ani) ar fi murit, potrivit unui post din Hong Kong, după ce a suferit o operație la inimă. Informația alarmantă vine după ce o revistă japoneză a anunțat că liderul nord-coreean s-ar afla într-o stare vegetativă.

O adjunctă a directorului postului de televiziune prin satelit HKSTV din Hong Kong, susţinut de Beijing, care citează ”o sursă foarte solidă”, afirmă că Kim Jong Un a murit. Un mesaj pe care aceasta l-a postat pe reţeaua de socializare chineză Weibo a devenit viral. Alte publicaţii citează surse de rang înalt de la Beijing potrivit cărora o operaţie în vederea montării unui stent a eşuat din cauză că chirurgului îi tremurau mâinile, potrivit news.roRevista japoneză Shukan Gendai scria vineri că Kim Jong un se află în ”stare vegetativă” în urma unei intervenții cardiolologice. Tatăl acestuia, Kim Jong-Il, a avut probleme cu inima și a murit în urma unui atac de cord, în 2011, la vârsta de 69 de ani. 

Donald Trump a refuzat să comenteze pe tema acestui subiect

Până în prezent, zvonurile nu au fost confirmate de niciun oficial. Conform agenției Reuters, China a trimis o echipă de medici la Phenian. Guvernul din Coreea de Sud a dat asigurări că Kim Jong-il este în continuare la conducerea țării. Președintele Donald Trump a refuzat să comenteze zvonurile, iar serviciile monitorizează atent toate informațiile, relatează Digi24.

Zvonurile morții lui Kim Jong Un au fost alimentate și de faptul că liderul de la Phenian a lipsit de la cea mai mare sărbătoare națională. Kim Jong Un nu a mai fost văzut în public din 11 aprilie, când a prezidat o ședință a partidului. De asemenea, el nu a venit nici pe 15 aprilie la ceremoniile de marcare a nașterii bunicului său, fondatorul regimului nord-coreean, Kim Ir Sen. Această aniversare este cea mai importantă sărbătoare a țării. 

Cine îi ia locul lui Kim Jong Un, în cazul în care zvonurile despre moartea lui sunt adevărate

În cazul morţii dictatorului nord-coreean,  Kim Yo Jong, sora sa este posibila sa succesoare. Un analist de la Institutul privat sud-coreean Sejong, Cheong Seong-Chang, consideră că nu sunt probabile eventuale tulburări sociale în cazul morţii lui Kim Jong Un.

Kim Yo Jong are deja o influenţă semnificativă în Guvern, iar majoritatea conducerii de la Phenian este interesată ca familia Kim să rămână la putere, apreciază el.

Citește și

Kim Jong-un, în stare vegetativă după operația la inimă? Ce spune presa japoneză

Kim Jong-un, pe patul de moarte? Oficiali americani: „A suferit o operație pe cord și este în stare critică”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net