Un român a ajutat la prinderea teroristului din Berlin! Au stat 10 minute de vorbă. Primele declarații

Ultima actualizare:

    ISIS a revendicat atentatul de la BerlinFoto: Getty
ISIS a revendicat atentatul de la BerlinFoto: Getty

Un șofer de tir român a susținut la autorități ca să le spună că teroristul din Berlin care a ucis 12 oameni săptămâna trecută l-a oprit din drum, pe o autostradă, căutând informații despre cum poate ajunge spre Lyon.

Alexandru Gindea (37 de ani) este un român stabilit în Spania. Este născut în București dar locuiește, acum, în Girona, un orășel din nord-estul Spaniei. Acesta a dat față în față cu teroristul fugar miercurea trecută, la ora locală 22:45, pe autostrada A20, la un punct de serviciu, la 4 ore de condus din sudul Parisului, undeva între localitățile Limoges și Brive-la-Gaillarde. 

El a sunat de urgență la poliție pentru a alerta forțele de ordine după ce l-a recunoscut pe Anis Amri. Teroristul ISIS a ucis 12 oameni după ce a intrat cu un camion într-o mulțime adunată în Berlin, la un târg de Crăciun și voia să afle cum poate să ajungă în Lyon.

simeon stalpnicul png

„S-a apropiat de ușa camionului meu. Era foarte aranjat, bărbierit și purta un pulover alb, de lână. Căuta autostrada spre Lyon și trebuia să se întoarcă vreo 30 de kilometri. M-am oferit să îi arăt cum să ajungă pe GPS sau pe telefonul mobil, dar mi-a spus că nu avea la el așa ceva. Am fost bucuros când a plecat pentru că s-a dovedit că nu era un hoț. Am fost precaut pentru că mi s-a întâmplat să fiu de mai multe ori jefuit pe autostradă. Vorbea foarte prost franceza și avea un accent italian. Când a plecat, mi-a spus Ciao! Nu părea să știe foarte bine locurile. Am presupus că nu este francez. Nu i-am văzut plăcuțele de înmatriculare deoarece a plecat foarte repede și nu îi mergea unul dintre stopuri. Părea să fie nord-african și lăsa impresia că este un turist. Cred că cineva din Franța l-a ajutat să se gătească”, a declarat Gindea. 

simeon stalpnicul png

El a mărturisit că a sunat la poliția din Germania și la serviciile de urgență din Franța atunci când și-a dat seama că tocmai ce vorbise cu cel mai căutat terorist din lume, pentru care autoritățile ofereau o recompensă de 100,000 de euro. 

„Atunci când am văzut imaginile cu teroristul, pur și simplu nu am știut unde să sun. M-a surprins cât de greu a fost să livrez această informație. Au pus o recompensă de 100,000 de euro pentru prinderea lui, dar nu au menționat și numărul de telefon unde să suni! A trebuit să caut pe Google „Polizei Berlin” ca să găsesc numărul de telefon corect. Până la urmă, am sunat la 999 din Franța pentru că vorbeam franceză”, a mai spus românul. 

Amri (24 de ani) a fost, în cele din urmă, împușcat mortal în Milano, la 3 zile de la producerea masacrului.  

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net