Un român din Germania a ajuns să doarmă pe străzi după ce a fost înșelat de patroni

Ultima actualizare:

    Nicolae Molcoasa a ajuns pe străzi, după ce a fost înșelat de patronii germaniFoto: JONAS BICKELMANN/tagesspiegel.de/adevarul.ro
Nicolae Molcoasa a ajuns pe străzi, după ce a fost înșelat de patronii germaniFoto: JONAS BICKELMANN/tagesspiegel.de/adevarul.ro

Coșmarul oricărei persoane care vrea să lucreze în străinătate s-a adeverit pentru un român din Germania, care a ajuns să doarmă pe străzi, după ce a fost înşelat de patronii la care lucra. Povestea lui Nicolae Molcoasa a fost relatată în presa germană.

Nicolae Molcoasa a fost nevoi să doarmă pe străzi, după ce a fost păcălit de patroni la bani şi a rămas ulterior fără un loc de muncă. Publicația gemană tagesspiegel.de. a scris despre pățania românului. Bărbatul a fost angajat să lucreze la mallul din Berlin, fără să fie însă plătit. Acum, Nicolae Molcoasa doarme într-o stație de autobuz din Potsdam, relatează adevarul.ro.

„Vreau să fiu privit ca egal printre egali”, a declarat Nicolae. Bărbatul de 51 de ani a dus o viaţă grea, dar nu şi-a pierdut speranţa că va fi recunoscut în Germania ca o persoană cu drepturi. 

A câștigat în instanță, dar degeaba

Românul a dat în judecată compania Openmallmaster şi a câştigat în instanţă, însă în zadar. Acest lucru se întâmpla în august 2015. El ar fi trebuit să primească 1.226 de euro pentru munca sa, însă Nicolae Molcosa a spus în instanţă că nu a primit decât 550 de euro pentru trei săptămâni de muncă grea. „De la început munca a fost foarte grea, exagerată. Lucram 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână. Apoi a fost tot mai rău“. Nici în ziua de azi, omul nu a mai văzut banii.

Angajatorul, adică subcontractorul responsabil, a scăpat fără să plătească. Compania Openmallmaster şi-a declarat falimentul, iar directorul general s-a făcut nevăzut şi a fost căutat cu mandat de arestare pentru că a întârziat intrarea în insolvenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net