Un român fără adăpost din Nisa și-a donat toți banii pentru victimele inundațiilor. ”Știu cum e să rămâi fără nimic”

Ultima actualizare:

    Generozitatea lui Ion-Nelu Gioroiu i-a determinat pe reprezentanții primăriei să-i ofere o slujbă la serviciul de salubrizarefoto: Profimedia
Generozitatea lui Ion-Nelu Gioroiu i-a determinat pe reprezentanții primăriei să-i ofere o slujbă la serviciul de salubrizarefoto: Profimedia

Povestea unui român fără adăpost din Nisa a creat multă emoție în Franța zilele acestea. Ion-Nelu Gioroiu a donat banii strânși din vânzarea unei reviste, 150 de euro, în beneficiul persoanelor afectate de inundațiile puternice din departamentul Alpes-Maritimes.

Bărbatul a declarat că face această donație, chiar dacă el însuși nu are un adăpost, pentru că știe foarte bine ce înseamnă să rămâi fără nimic. Povestea ”Jojo” (52 de ani), cum îi spun apropiații, a fost făcută cunoscută de Solidarité 06, asociația care editează revistele pe care le vinde Gioroiu pentru a-și câștiga existența. Ultimul număr al revistei conține și un portret al bărbatului care trăiește de patru ani la Nisa care a uimit întreaga comunitate locală cu generozitatea lui.

”M-a sunat să ne spună că vrea să doneze 150 de euro pentru sinistrați. Când m-am dus să-l văd, l-am rugat să mă facă să înțeleg. Știam că nu are bani și că tocmai acesta era motivul pentru care vinde reviste, darf a insistat să doneze. Mi-a spus că reușise să pună deoparte câțiva bani și că voia să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știa foarte bine ce înseamnă să rămâni fără nimic… A scos două pungi cu monede și a insistat să le iau”, a povestit un reprezentant al asociației pe Facebook, conform Paris Match.

Citește și:

Oameni cu handicap, transformaţi în sclavi în Franţa - VIDEO

Gioroiu a primit o ofertă de muncă de la serviciul de salubritate din Nisa

Gioroiu doarme la intrarea într-o parcare din Nisa, iar locuitorii din zonă îl văd uneori la teatru, deschizând ușa spectatorilor, în fața bilbiotecii sau a muzeului, mereu cu un zâmbet amabil pe chip. În articolul din revista editată de asociația Solidarité 06, Gioroiu declară că speră să-și găsească ceva de lucru, o locuință și să înceapă un curs de limba franceză.

Dorințele lui sunt pe cale să se îndeplinească mai repede decât credea, pentru că în urma articolelor despre generozitatea pe care a manifestat-o față de sinistrați, ”Jojo” a primit o ofertă de muncă din partea serviciului de salubritate al primăriei, iar o binefăcătoare i-a pus la dispoziție o locuință prin asociația Café Suspendu.

Abandonat imediat după naștere într-un orfelinat din Craiova, Gioroiu a muncit câțiva ani fără acte în Italia, iar din 2017 se află în Franța, unde a fost grădinar la câțiva particulari înainte de a-și instala salteaua în apropiere de Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa.

Citește și:

A făcut pe cerşetoarea în Franţa pentru lucrarea de doctorat

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net