Un soldat român a fost ucis în Afganistan, iar alți doi militari sunt răniți

Ultima actualizare:

    Încă un soldat român a fost ucis în Afganistan, în timpul misiuniiFoto: Facebook
Încă un soldat român a fost ucis în Afganistan, în timpul misiuniiFoto: Facebook

Un soldat român aflat într-o misiune în Afganistan a murit vineri, 15 septembrie, iar alți doi soldați sunt răniți. cei trei militari au primit inițial primul ajutor la fața locului, apoi au fost transportați la un spital militar. Unul dintre ei a încetat din viață.

Cei trei soldați fac parte din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani și se aflau într-o misiune în regiunea Kandahar, informează Digi 24. În timpul operațiunii, vehiculul militar în care se aflau a fost atacat de talibani. Unul dintre soldați a murit la spital în urma rănilor provocate de atac, iar ceilalți doi sunt răniți. anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării pe pagina oficială de Facebook:

„Cu tristețe vă anunțăm că unul dintre camarazii noștri, care se afla în stare gravă la spital, a decedat.

Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații. Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte."

Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, a murit în misiune
Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, a murit în misiune

"În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Aceștia se află sub îngrijire medicală la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Cei șase militari aflați în vehicul au primit îngrijiri medicale, trei fiind evacuați pe calea aerului. Ceilalți trei au fost transportați pe roți, conform procedurilor, la spital, pentru investigații, având răni minore."

"Ministrul apărării naționale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Suntem alături de militarii noștri care continuă misiunile în Afganistan și de familia eroului căzut la datorie!”

Digi 24 precizează, conform News.ro, că atacul a avut loc în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor,

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net