Un virus rar provenit de la o oaie i-a distrus corpul unui adolescent: "Simțea cum mâinile și picioarele i-au luat foc!"

Ultima actualizare:

    Oile au numeroase boli care pot fi transmise și la oameniFoto: Pixabay
Oile au numeroase boli care pot fi transmise și la oameniFoto: Pixabay

Brychan Edwards, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticat cu Orf în luna mai, o boală rară întâlnită la ovine (mai ales la miei n.r), care poate fi transmisă oamenilor și care lasă victimelor cu bășici dureroase pe tot corpul.

Un adolescent din Țara Galilor a trecut printr-un adevărat coșmar! EL a stat cinci zile la spital, după ce a luat o boală virală de la o oaie, care l-a făcut să simtă cum corpul său i-ar fi luat foc. Brychan Edwards a fost dus de urgență la spital după ce mâinile și picioarele i s-au înroșit foarte tare. Medicii au fost șocați, mai ales că o astfel de boală e rar întâlnită, potrivit Daily Star. Mama sa, Ffion, a mărturisit că băiatului i-a apărut o erupție care îl mânca și ustura, la începutul lunii mai. S-a tratat cu antiseptic și antibiotice, dar înn cinci zile erupția s-a răspândit pe tot corpul lui Brychan. Femeia l-a sunat pe medicul ei de familie, iar doctorul și-a dat seama imediat că este vorba de Orf, o boală virală extem de rară, care poate fi transmisă de la oi la oameni.

Băiatul lucrează la ferma familiei

Este probabil ca Brychan să fi contactat virusul în acest fel, pentru că lucrează la ferma familiei sale din apropiere de satul galez Henllan, unde obișnuiește să aibă grijă de miei. 

"O afecțiune a pielii nu este de obicei o urgență, dar în cazul fiului meu a fost. El simțea cum mâinile și picioarele i-au luat foc, parca ar fi fost ars peste tot", a mai povestit mama adolescentului.

Boale este cunoscută de fermeriei și veterinari, însă doctorii o întâlnesc extrem de rar la oameni. Brychan a fost tratat cu antibiotice, antihistaminice, creme de steroizi și eczeme în spital, dar toate acestea nu au făcut nicio diferență. Abia după câteva zile, pediatrii și dermatologii i-au scos toate tratamentele, iar starea copilului s-a îmbunătățit rapid. La fel ca la Covid-19, doar puțini dintre bolnavi dezvoltă forme severe ale bolii. În cele mai multe cazuri, oamenii se vindecă singuri, fără un tratament anume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net