Ungurii, amenințați cu dispariția de pe hartă. Cum vor vota la referendumul lui Orban

Ultima actualizare:

    Viktor Orban a atacat dur GermaniaFoto: Arhiva personală
Viktor Orban a atacat dur GermaniaFoto: Arhiva personală

Maghiarii au fost chemați astăzi la urne pentru a participa la cel mai misterios referendum. Întrebarea la care ungurii sunt chemaţi să răspundă la urne este „Vreţi ca Uniunea Europeană să poată să impună aşezarea obligatorie a unor cetăţeni care nu sunt ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?”.

Se așteaptă ca majoritatea participanților să răspundă cu „Nu”, dar acest lucru nu va putea să conducă spre respingerea deciziei UE din septembrie 2015 prin care fiecare țară din Uniune este obligată să accepte o anumită cotă de refugiați. 

Practic, referendumul nu poate avea nicio consecință legală. Cel mai câștigat va ieși Viktor Orban, care nu numai că abate atenția cetățenilor de la problemele țării, dar îi va permite totodată să se poziționeze drept liderul european anti-Merkel care apără cultura creștină a Europei în fața „invaziei musulmane”. 

În baza acordului UE din septembrie 2015, Ungaria ar fi trebuit să primească 1,294 de refugiați. Până astăzi, Ungaria nu a înregistrat nici măcar o cerere de azil!

Campania și referendumul propriu zis costă statul maghiar aproape 40 de milioane de euro, transformând această situație într-o isterie, de parcă viitorul Ungariei este pus la bătaie. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net