Ungurii au pus tunuri cu apă pe refugiaţi

Ultima actualizare:

    Poliţia maghiară a pus tunuri cu apă pe refugiaţi şi a dat cu gaze lacrimogeneFoto: Twitter
Poliţia maghiară a pus tunuri cu apă pe refugiaţi şi a dat cu gaze lacrimogeneFoto: Twitter

Situaţie explozivă la punctul de trecere a frontierei Roszke - Horgos, între Ungaria şi Serbia. Poliţia maghiară a adus tunuri cu apă, pe care le-a folosit pentru a împrăştia refugiaţii, în timp ce în jur de o mie de oameni protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

Poliţia ungară a anunţat că un grup „agresiv“ de migranţi a străpuns gardul construit la graniţa cu Serbia şi a fost întâmpinat de scutieri, potrivit Reuters. Imigranţii au atacat poliţia ungară cu pietre şi cu sticle, iar aceasta a ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Imagini cu violenţele de la graniţa dintre Ungaria şi Serbia

"Majoritatea celor aflaţi în vecinătatea gardului au fost afectaţi de gazele lacrimogene, mai mulţi civili necesitând asistenţă medicală. Protestele continuă. Momentan, forţele de ordin au adus întăriri, inclusiv suport aerian cu două elicoptere", notează adevărul.ro.

Refugiaţii au protestat la punctul de trecere dintre Ungaria şi Serbia
Refugiaţii au protestat la punctul de trecere dintre Ungaria şi Serbia

400 de refugiaţi sunt blocaţi la Horgos, după ce autorităţile maghiare au sigilat frontiera. Oamenii au scandat până la lăsarea serii cerând ajutorul cancelarului Angela Merkel. Cei care se încumetă să treacă ilegal frontiera riscă să ajungă la închisoare.

"Să deschidă uşile, mâncare şi apă. Nu deschid, nu avem apă, nu avem mâncare. Merg în Germania. Vreau ca Merkel să mă ajute. Merkel, ajută-mă! Merkel, ajută-mă!",  "La vamă în Macedonia nu am avut probleme. Poliţia a deschis să trecem. Poliţia din Serbia ne-a lăsat să trecem. Numai în Ungaria am avut probleme" şi "Suntem foarte obosiţi. Am dormit două-trei ore pe zi" au fost doar câteva dintre lucrurile pe care le-au scandat refugiaţii.

Conform digi24.ro, la graniţa dintre Serbia şi Ungaria a fost montat un gard mobil pentru a le da de înţeles refugiaţilor că ungurii nu vor să îi primească. Cu toate acestea, oamenii stau lipiţi de gard şi nu vor să plece. 

După ore în şir în care au sperat că vor putea trece graniţa către Ungaria, refugiaţii şi-au deschis corturile resemnaţi.

Marţi (15 septembrie), ministrul sârb de Interne a vizitat tabăra improvizată de refugiaţi din localitatea Horgoš. „Copilul are nouă ani. Vă rog, ajutaţi-ne! Vă rugăm!”, i-a spus unul dintre aceştia.

Demnitarul le-a promis refugiaţilor că va face tot posibilul pentru a le permite să îşi continue drumul spre ţările dezvoltate din vestul Europei.

Nebojsa Stefanovic a mai spus că, "Între timp, le vom oferi mâncare, medicamente, apă şi vom încerca, aşa cum am făcut în ultimele luni, să reacţionăm pe cât de omeneşte posibil. E tot ce putem face!”

Deşi autorităţile sârbe le-au pus la dispoziţie autocare pentru a ajunge la Kaniija, unde aveau apă şi mâncare, refugiaţii nu au vrut să se întoarcă din drum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net