Uniunea Europeană își redeschide granițele externe începând cu 1 iulie

Ultima actualizare:

    UE își redeschide granițele externeFoto: Getty Images
UE își redeschide granițele externeFoto: Getty Images

Comisia Europeană are în vedere, în această săptămână, publicarea unor propuneri cu privire la ridicarea „progresivă şi parţială” a restricţiilor de călătorie la frontierele externe ale UE începând de la 1 iulie, a anunţat miercuri,10 iunie, Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate şi totodată vicepreşedinte al Comisiei, citat de AFP.

După ce granițele externe s-au închis la data de 17 martie pe fondul pandemiei de coronavirus, în special pentru călătoriile non-esențiale spre UE, se pare că în prezent Comisia Europeană are în vedere ridicarea anumitor restricții.  UE va lua în considerare „un anumit număr de principii şi criterii”, în baza unei „abordări comune” între statele membre, a explicat Josep Borrell. 

La sfârşitul săptămânii trecute, miniştrii de interne din cele 27 de state membre au convenit să coordoneze această redeschidere progresivă pentru călătorii care vin din ţări din afara spaţiului Schengen şi UE. Aceasta ar putea avea loc începând cu data de 1 iulie,

Executivul european poate emite doar un aviz, decizia finală revenind fiecărui stat membru. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a indicat săptămâna trecută că nu toate ţările au fost de acord cu criteriile care trebuie luate în considerare pentru redeschidere.

Grecia, de exemplu, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, a anunţat deja că va relua transportul aerian începând din 15 iunie pentru o listă de ţări, inclusiv state din afara UE şi spaţiul Schengen, precum Australia, China şi Coreea de Sud, potrivit Digi 24

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net