Ursula von der Leyen, din nou în izolare, după ce un membru al echipei sale a fost depistat cu COVID

Ultima actualizare:

    Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene foto: Guliver / GettyImages
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene foto: Guliver / GettyImages

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a intrat din nou în autoizolare, după ce a aflat că un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuțat că părăsește summitul Uniunii Europene de la Bruxelles la nici o oră după ce a început, pentru că o persoană din echipa sa a fost testată pozitiv cu COVID-19, joi dimineață, 15 octombrie. Anunțul a fost făcut chiar de ea, pe Twitter. 

„Tocmai am fost anunțată că un membru al cabinetului meu a fost testat pozitiv cu coronavirus azi-dimineață. Eu am fost testată negativ.

Cu toate acestea, ca măsură de precauție, am părăsit imediat Consiliul European și voi merge în autoizolare”, a scris Ursula von der Leyen.  

„Întâlnirea va continua”, a spus un purtător de cuvânt al Consiliului European care reprezintă cele 27 de state membre ale UE.  Klaus Iohannis, care a participat și el la summit, a anunțat în cadrul declarațiilor de presă ca a intrat în contact cu Von der Leyen, dar a purtat mască.

„Din păcate, chiar astăzi a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței. În cazul meu, nu există niciun pericol, am păstrat distanța, am avut amândoi mască”, a declarat Iohannis joi seară, la Bruxelles. Acesta i-a invitat însă pe cetățeni să se întrebe ce s-ar fi întâmplat dacă nici el, nici nici șefa Comisiei Europene, nu ar fi purtat masca de protecție.

Este a doua oară când șefa CE se află în izolare din cauza coronavirusului. Prima oară s-a întâmplat în același context - a aflat că cineva cu care s-a întâlnit în cadrul unei vizite externe a fost depistat ulterior cu COVID-19.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net