Vaccinurile Pfizer şi Sinovac, eficiente împotriva tulpinii braziliene de coronavirus

Ultima actualizare:

    Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite iniţial în BraziliaFoto: Pixabay
Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite iniţial în BraziliaFoto: Pixabay

Vești îmbucurătoare despre vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac. Acestea s-au dovedit a fi eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite iniţial în Brazilia, arată rezultatele unor studii.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer Inc. cu BioNTech SE este capabil să neutralizeze noua variantă a coronavirusului care se răspândeşte rapid în şi din Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni (8 martie) de New England Journal of Medicine.

Sângele recoltat de la oameni care au fost imunizaţi cu acest ser a neutralizat o versiune artificială a virusului care conţinea aceeaşi mutaţie purtată de proteina spike a variantei P1 a coronavirusului, mult mai contagioasă, descoperită în Brazilia. Studiul a fost realizat de cercetători  ai companiilor şi de University of Texas, conform news.ro.

Pfizer a descoperit că vaccinul său neutralizează şi alte variante mai contagioase

Cercetătorii au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproape echivalentă cu efectul vaccinului asupra versiunii mai puţin contagioase de anul trecut a coronavirusului.

Majoritatea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate vizează proteina spike folosită de coronavirus pentru a pătrunde în celula umană.

În urma unor studii anterioare, Pfizer a descoperit că vaccinul său neutralizează şi alte variante mai contagioase identificate iniţial în Marea Britanie şi Africa de Sud, deşi aceasta din urmă poate reduce anticorpii produşi de ser.

Vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac este de asemenea eficient împotriva variantei apărute în Brazilia, arată rezultatele preliminare ale unui studiu făcut în ţara sud-americană.

Acesta indică faptul că vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech Ltd este eficient împotriva variantei P1

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net