Iarna își intră în drepturi în Europa! Sudul Poloniei a fost acoperit de un strat destul de consistent de zăpadă, primul din acest sezon rece. Șoferii au fost surprinși de prima ninsoare.


La Veneţia e stare de urgenţă, în urma celor mai grave inundaţii după mai bine de jumătate de secol. Oraşul s-a confuntat cu o maree înaltă de 1,87 metri. Toate şcolile au fost închise şi atracţiile turistice le-au devenit inaccesibile vizitatorilor. Croaţia, Muntenegru, Slovenia au fost și ele afectate de inundaţii majore. În alte țări europene, iarna s-a instalat deja.

Haos pe șoselele din Europa

Pe șosele a fost haos, iar mașinile care nu erau echipate cu cauciucuri de iarnă au avut probleme cu direcția,. În munți, oamenii au fost nevoiți să dea la lopată pentru a ieși din case, potrivit stirileprotv.ro. Rafale de vânt cum rar s-au înregistrat în Polonia au stricat peisajul în sud-estul ţării. Au depăşit 100 de km pe oră şi i-au lăsat fără curent pe toţi locuitorii oraşului Zakopane. Iar la înălţime, în Munţii Tatra, viteza vântului a atins 190 de km pe oră. De asemenea, a mai nins consistentț și în Franța, dar și în nordul Spaniei. Și în Austria ninsorile sunt în toi. În provinciile Catrinthia şi Tirol stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru. Au fost închise numeroase drumuri şi zeci de şcoli şi-au suspendat cursurile.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: