Viața lui Charlie Gard, un bebeluș născut cu 11 luni în urmă, este în pericol din cauza unei boli rare și incurabile. El este menținut în viață datorită unui mediu artificial, dar doctorii britanici vor să-l deconecteze pe micuț de la aparatele medicale deoarece consideră că Charlie nu poate fi salvat.


Îndurerați și disperați că și-ar putea pierde băiețelul, părinții lui Charlie au făcut apel pe Internet printr-un material video în care cer ajutorul pentru a-și salva micuțul. După ce Papa Francisc a cerut public mobilizarea instituțiilor meicale din Italia de a oferi ajutor bebelușului, Spitalul pentru Copii Bambino Gesu, din Roma, a anunțat că Charlie ar putea fi transferat aici pentru a i se prelungi tratamentul, precizează Washington Post.

Micuțul suferă de o boală genetică ce-i afectează creierul și abilitatea de a-și mișca piciorușele, să plângă, să mănânce sau chiar să respire normal. Miercuri, 5 iulie, purtătorul de cuvânt al spitalului pentru copii din Roma a precizat că unitatea medicală din Londra, care urmează să- deconecteze pe charlie de la aparate, a refuzat oferta de a-l transfera. Totuși, oficialii italieni continuă să găsească o soluție. purtătoarea de cuvânt a spitalului din Roma a menționat că doctorii din unitatea sa medicală studiază astfel de boli rare și sunt permanent în contact cu experți străini, inclusiv din Statele Unite, „pentru a elabora un protocol pentru un tratament experimental pentru Charlie”.

Problema este că acest caz a ajuns chiar și în instanță, deoarece părinții micuțului își doresc salvarea fiului lor cu orice preț. Minstrul de Externe britanic, Boris Johnson, a vorbit cu omologul său italian că decizia transferului ar trebui luată doar de medici, dar cu sprijin legal din partea Justiției. Deși cazul a ajuns și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, oficialii l-au respins, bazându-se pe teoria potrivit căreia Charlie se află într-o stare critică, iar un tratament experimental nu l-ar ajuta.

Cazul bebelușului Charlie l-a impresionat chiar și pe președintele american, Donald Trump, care e publicat pe contul său de Twitter că el și membrii administrației sale își oferă sprijinul executiv de a-l primi pe băiețel la un spital din Statele Unite. părinții lui Charlie apreciază bunătatea și voința Papei Francisc și a președintelui Trump de a le salva fiul: „Sunt oameni conservatori, care cred în familie. Ei cred în cazul nostru și înțeleg de ce este corect să continuăm să luptăm din greu pentr a-l salva pe Charlie.”

La mijloc nu este vorba de o rea voință din partea medicilor britanici, ci doar de o neînțelegere de ordin medical. Doctorii englezi care au grijă de Charlie consideră că starea micuțului este prea gravă, iar transferul într-o țară străină mai mult i-ar pune în pericol viața, dar nici în acest stadiu nu ar mai putea fi salvat.

 

Cei mai puternici oameni din lume vor să-i salveze viaţa lui bebe Charlie

Charlie Gard a venit pe lume acum 11 luni. Însă destinul i-a hărăzit o soartă tragică. A fost diagnosticat cu sindromul de degradare mitocondrială, boală clasificată ca fiind incurabilă. Copilul nu vede, nu aude, nu se poate mişca, nu plânge şi nu poate înghiţi. E ţinut în viaţă doar de aparatele de la spitalul Great Ormond Street, din Londra. Şansele lui de a-şi reveni sunt minime.

Însă bebe Charlie e un luptător, ca şi părinţii lui care s-au judecat în trei instanţe diferite din Marea Britanie şi au ajuns până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru ca medicii de la spital să nu oprească aparatele. De mai bine de trei săptămâni părinţii şi sute de mii de oameni din întreaga lume au strâns peste 1,3 milioane de lire sterline pentru a-l salva.

11-special-foto2-90-90-gettyimages-804053298.jpg


Donald Trump îi oferă gratuit o şansă la viaţă în spitalele din SUA

Preşedintele Americii, Donald Trump, s-a oferit să îl aducă pe micuţ în SUA pentru un tratament în variantă experimentală care a avut succes în cazul a 18 pacienţi care sufereau de aceeaşi boală. Conform deciziei Curţii Europene, mâine, vineri 7 iulie, este ziua în care aparatele vor fi scoase din priză. Zilele trecute, Suveranul Pontif s-a oferit să îl interneze pe micuţul Charlie la spitalul Vaticanului pentru a fi menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. 

11-special-foto1-90-90-gettyimages-669055094.jpg


Papa Francisc vrea să îl aducă la spitalul Vaticanului

Între timp, părinţii disperaţi, Connie şi Chris, au aflat că trebuie să se pregătească pentru marea despărţire. Ieri, ministrul de Externe al Italiei i-a telefonat omologului său britanic Boris Johnson pentru a stabili detaliile transportării lui Charlie în Italia, la spitalul Vaticanului. O rază de speranţă încă mai licărea...

O boală care nu iartă

Sindromul de degradare mitocondrială este o boală patologică genetică, ce afectează ADN-ul. Mitocondriile care sunt „făbricuţele de energie” din celule nu funcţionează corespunzător şi acest lucru afectează muşchii, creierul şi organele interne. Boala e fatală şi incurabilă. În SUA a fost descoperit un tratament medicamentos experimental, prin care micuţului îi sunt administraţi oral compuşii organici pe care organismul său nu e capabil să îi producă. Tratamentul a fost aplicat cu succes pe 18 pacienţi, însă au fost „înregistrate ameliorări, ci nu miracole”. Iar micuţul Charlie are nevoie de un miracol.

11-special-foto5-60-60.jpg


I-au pus micuţului un medalion cu îngerul păzitor

 

 

 

 
 
Loading...