VIDEO Congo, unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume, a erupt sâmbătă noapte

Ultima actualizare:

    Erupția vulcanului de pe Muntele NyiragongoFoto: Twitter
Erupția vulcanului de pe Muntele NyiragongoFoto: Twitter

Guvernul Republicii Democrate Congo (RDC) a ordonat, sâmbătă seară, evacuarea oraşului Goma, după erupţia vulcanului Nyiragongo, relatează BBC.

UPDATE: RD Congo: Erupţia vulcanului Nyiragongo s-a oprit

Erupţia vulcanului Nyiragongo, care a afectat oraşul Goma, s-a oprit la periferia localităţii, conform AFP. Căderile de lavă s-au oprit  în timpul nopţii, dar totuşi focul şi fumurile puternice încă emană din frontul stâncos, negricios şi momentan instabil. Guvernul Republicii Democrate Congo (RDC) a ordonat, sâmbătă seară, evacuarea oraşului Goma. Lava a izbucnit din vulcanul Nyiragongo în cerul nopţii formând un nor gros portocaliu peste Goma, care are o populaţie de două milioane de locuitori. Vulcanul, situat la 10 km de Goma, a erupt ultima dată în 2002, ucigând 250 de persoane şi lăsând 120.000 de persoane fără adăpost.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Lava a izbucnit din vulcanul Nyiragongo în cerul nopţii formând un nor gros portocaliu peste Goma, care are o populaţie de două milioane de locuitori.

Mii de locuitori panicaţi fugeau pe străzi, mulţi pe jos. Înainte de anunţul Guvernului de evacuare, oamenii au fugit în Rwanda, iar unii spre terenuri mai înalte din vestul oraşului. Autorităţile ruandeze au declarat că aproximativ 3.000 de persoane au trecut deja oficial din Goma. Acestea vor fi găzduite în şcoli şi lăcaşuri de cult.

Vulcanul, situat la 10 km de Goma, a erupt ultima dată în 2002, ucigând 250 de persoane şi lăsând 120.000 de persoane fără adăpost.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net