VIDEO Cum l-au imobilizat cetățenii pe atacatorul de pe Podul Londrei! Au folosit un extinctor şi un dinte de narval!

Ultima actualizare:
Narvalii sunt numiți „unicornii mărilor” datorită cornului care le crește masculilor acestei specii
Narvalii sunt numiți „unicornii mărilor” datorită cornului care le crește masculilor acestei specii

Scene desprinse parcă din filmele de acțiune au fost surprinse vineri, 29 noiembrie, după ce un bărbat înarmat a început să atace trecătorii de pe Podul Londrei, rănind trei oameni și ucigând alți doi.

Din fericire, înainte de intervenția forțelor de ordine la fața locului, câțiva cetățeni curajoși s-au mobilizat pentru imobilizarea atacatorului, Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, fiind în cele din urmă împușcat mortal de către polițiștii ajunși la locul incidentului.

Cum a fost oprit de trecători atacatorul de pe Podul Londrei

Pe lângă dovada de curaj a trecătorilor, impresionante au fost și „ustensilele” cu care aceștia au intervenit în mijlocul atacului. În imaginile publicate de presa britanică se vede cum câţiva tineri folosesc un extinctor pentru a-l opri pe atacator, pulverizând conţinutul buteliei în direcţia acestuia. 

Un alt bărbat a intervenit folosind un „dinte“ de narval, un obiect de circa 1,5 metri, ascuţit, care seamănă cu o suliţă și este, de fapt, un soi de corn, pe care l-a luat din clădirea în care se afla (sediul unei companii de pescuit) în momentul în care a văzut atacul din apropiere.  Dintele de narval este un fel de corn al unui animal marin rar care trăieşte în Oceanul Arctic, care aparține doar masculilor acestei specii. 


    Narvalii sunt numiți „unicornii mărilor” datorită cornului care le crește masculilor acestei specii
Narvalii sunt numiți „unicornii mărilor” datorită cornului care le crește masculilor acestei specii

Un alt element distinctiv demn de scenariu de film este și faptul că s-a aflat ulterior că unul dintre bărbații care a intervenit pentru oprirea atacului este un cetățean condamnat pentru omor în urmă cu câțiva ani, care primise chiar vineri o permisie de o zi de a părăsi închisoarea în care este încarcerat.

Cetățenii care au intervenit au reuşit să-l imobilizeze pe atacator, despre care s-a aflat că fusese condamnat anterior pentru terorism. Trecătorii, consideraţi adevaraţi eroi, au văzut apoi că bărbatul purta o vestă cu explozibil care s-a dovedit ulterior a fi falsă. Aceștia au fugit de la fața locului în acel moment, iar forțele de ordine l-au împușcat pe atacator. 

Unii dintre martorii incidentului au spus că un bărbat şi-a riscat viaţa alergând prin trafic ca să ajungă să-l imobilizeze pe atacator, ajutat de alţi şase oameni care au intervenit imediat ce au văzut gestul de curaj. 

Un alt martor a spus că i-a văzut pe doi bărbaţi care „încercau să-l lovească pe atacator cu un băţ şi cu un extinctor. Apoi alţi trei sau patru oameni au intervenit, după ce bărbatul a căzut la pământ. Unul dintre aceştia i-a smuls cuţitul din mână. Au fost foarte curajoşi. Poliţiştii au sosit şi i-au îndepărtat pe toţi din acel loc. Unul dintre poliţişti i-a strigat atacatorului să nu mişte, însă cum acesta nu a ţinut cont de atenţionare, a fost împuşcat de două ori”, potrivit adevărul.ro. 

Usman Khan făcea parte dintr-un grup de 9 membri ai organizaţiei Al Quaeda care plănuise organizarea mai multor atacuri teroriste, pentru care a fost și condamnat la închisoare, dar şi înfiinţarea unei baze de antrenament în Kashmir, în zona controlată de Pakistan, unde familia sa deţine mai multe terenuri. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net