VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Mexic, urmat de alertă cu tsunami!

Ultima actualizare:

    Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Mexic
Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Mexic

Un puternic seism, cu magnitudine de 7,5 pe scara Richter, s-a produs marţi dimineaţă în sudul Mexicului, potrivit Serviciului seismologic naţional. Epicentrul acestui seism este situat în localitatea Crucecita, în statul Oaxaca din sudul ţării, a precizat Institutul. A fost resimţit în mai multe cartiere din Ciudad de Mexico. Deocamdată, nu se ştie dacă sunt victime.

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs marţi,23 iunie, în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării.

Seismul a avut loc la 10:29 ora locală (15:29 GMT) şi a avut magnitudinea 7,5, potrivit Serviciului Seismologic Naţional. Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, resimțindu-se cu putere în mare parte a Ciudad de Mexico.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale, însă diferitele organisme federale ale Protecţiei Civile realizează primele evaluări.

Col Condesa de la CdMx... pic.twitter.com/furXDJN81w — KanoPedroInforma (@InformaKano) June 23, 2020

Col Condesa de la CdMx... pic.twitter.com/furXDJN81w

— KanoPedroInforma (@InformaKano) June 23, 2020

Autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras. Alerta vizează o suprafaţă de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca. Teritoriul mexican este situat la confluenţa a cinci plăci tectonice, fiind dintotdeauna o zonă cu un risc crescut de cutremure. 

Trei cutremure majore s-au produs în anul 2017 în Mexic, când 471 de persoane și-au pierdut viața. Acela a fost cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net