Două judecătoare de la Curtea Supremă din Afganistan au fost împuşcate mortal duminică la Kabul, au anunţat oficial afgani, în contextul în care capitala este devastată de atentate ţintite de mai multe luni.


Afganistanul este de câteva luni scena unei serii de atentate care au avut ca ţintă personalităţi, printre care reprezentanţi media, oameni politici şi apărători ai drepturilor omului. 

În acest context, duminică, două judecătoaare au fost îmușcate mortal, la Kabul. "Din păcate, am pierdut două judecătoare în atacul de astăzi. Şoferul lor este rănit", a confirmat purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme, Ahmad Fahim Qawem. "Bărbaţi înarmaţi le-au atacat maşina", a declarat el, precizând că cele două femei erau pe drum spre locul de muncă la momentul asasinării când au fost atacate, în jurul orei 08.30, ora locală. Atacul s-a produs chiar în centrul capitalei. Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul.

Autorităţile afgane i-au acuzat pe talibani de atacurile din ultima perioadă, iar gruparea jihadistă Stat Islamic le-a revendicat pe unele dintre ele. 

 

 
 
Loading...