Mormântul sfânt de la Ierusalim este gol. Într-o filmare realizată de o credincioasă care merge la locurile sfinte de 20 de ani se observă cum la slujbă au participat doar câteva persoane. Pelerinii nu mai pot intra în Țara Sfântă de când Israelul a impus până la 31 martie 2020, carantină de 14 zile pentru toate persoanele care ajung pe aeroportul Ben Gurion. În paralel, companiile aeriene și-au sistat cursele către Israel, iar imaginile cu aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv sunt grăitoare: niciodată nu a arătat așa!


Pe la mormântul lui Iisus Hristos de la Ierusalim au trecut de-a lungul timpului milioane de creștini din țările ortodoxe și catolice, dar și turiști din toate colțurile lumii, dornici să ajungă aici și să vadă cu ochii lor locurile prin care a pășit Mântuitorul. Dacă până mai ieri, Cetatea Sfântă era ticsită de grupuri de pelerini și turiști, acum locurile sfinte sunt pustii.

  • Aeroportul din Tel Aviv
  • Aeroportul din Tel Aviv
  • Aeroportul din Tel Aviv
  • Aeroportul din Tel Aviv
  • Aeroportul din Tel Aviv
  • Aeroportul din Tel Aviv
  • Iuliana Crețu cu Stela Enache
  • Iuliana Crețu și Raoul
  • Mormantul sfânt din Ierusalim
  • Mormantul sfânt din Ierusalim
1/10

Mai mult, tristețea pare să se fi așezat pe aceste locuri, iar la slujbe este și mai dureros, participă doar câteva persoane. Într-o filmare de acum câteva zile, realizată de o credincioasă care merge la locurile sfinte de 20 de ani, se poate observa cu ușurință cum la liturghie au fost prezente numai câteva persoane.

”N-am văzut o asemenea imagine, nici în timpul războiului”

Din cauza pandemiei de coronavirus, și a carantinei de 14 zile impuse de autoritățile israeninene turiștilor, companiile aeriene și-au suspendat cursele, iar Aeroportul Ben Gurion arată sinistru: nu intră și nu iese nimeni! Imaginile vorbesc de la sine! În Israel, la ora actuală (20 martie) sunt înregistrate 677 de cazuri de coronavirus.

iuliana_cretu_si_raoul.jpg

iuliana cretu
Iuliana Crețu și Raoul

Cântăreața și prezentatoarea Iuliana Victoria Crețu, care s-a mutat în Israel de 30 de ani, ne-a pus la dispoziție imagini din interiorul dar și din exteriorul Aeroportului Ben Gurion, unde până la 10 martie era plin de turiști. Totul este gol acum, iar orice firmă de aici și-a întrerupt activitatea până la noi ordine.

”Aeroportul Internațional Ben Gurion Tel Aviv... trist tablou… Locuiesc în Israel de 30 ani, dar n-am văzut o asemenea imagine, nici în timpul războiului. Să trecem cu bine și peste asta! Doamne ajută!”, spune Iuliana Crețu. Aceasta cântă în ultima perioadă melodii scrise de Raoul și a prezentat Festivalul de muzică din stațiunea Ein Bokek, de la Marea Moartă, unde la ultima ediție au cântat Alesis și Stela Enache.

 
 
Loading...