VIDEO Jurnalistul Roman Protasevici, declarații într-o conferinţă de presă: „Nu sunt ostatic” Opoziția susține că a fost constrâns

Ultima actualizare:

    Potrivit jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, Roman Protasevici părea să fie constrâns să vorbească Foto: Twitter
Potrivit jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, Roman Protasevici părea să fie constrâns să vorbească Foto: Twitter

Jurnalistul bielorus Roman Protasevici a a fost adus luni la Minsk într-o conferinţă de presă susţinută de oficiali ai regimului Lukaşenko. Acesta a vorbit despre aterizarea forţată a avionului Ryanair în urma căreia a fost arestat.

Jurnalistul belorus Roman Protaseivici, aflat la închisoare, a apărut, luni, la o conferință de presă la sediul Ministerului de Afaceri Externe din Minsk, spunând că se simte bine și că nu a fost bătut. Însă opoziția din această țară afirmă că autoritățile l-au scos pe Protasevici sub constrângere, potrivit Reuters.

Roman Protasevici, scos de autoritățile de la Minsk într-o conferință de presă

„Sunt bine! Mă simt perfect! Nu sunt ostatic, părinţii mei sunt ostaticii. Părinţii mei se pot întoarce în siguranţă acasă”, a spus acesta. „Arată ca o scenă din Kafka sau Orwell”, a comentat pe Facebook profesorul Franak Viačorka, unul dintre consilierii liderei opoziţiei din Belarus.

Protasevici a stat lângă patru oficiali, doi dintre ei în uniformă, spunând că nu a fost pus să coopereze cu autoritățile și că era sănătos după ce a fost arestat luna trecută când zborul Ryanair în care se afla a fost forțat să aterizeze la Minsk.

„Totul este în regulă cu mine. Nimeni nu m-a bătut, nimeni nu m-a atins. Înțeleg pagubele pe care le-am provocat nu numai statului, însă și față de țară. Acum vreau să fac tot ce îmi stă în putere să repar această situație”, a spus el. Acesta a recunoscut că a complotat pentru a-l răsturna de la putere pe președintele Aleksandr Lukașenko, însă opozanții regimului susțin din nou că a fost forțat să spună toate aceste lucruri, lucru confirmat și de jurnaliștii prezenți la conferință.

Роман Протасевич на пресс-конференции МИД Беларуси pic.twitter.com/9HOMkZtlYw — Дождь (@tvrain) June 14, 2021

Роман Протасевич на пресс-конференции МИД Беларуси pic.twitter.com/9HOMkZtlYw

— Дождь (@tvrain) June 14, 2021

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net