VIDEO. O violonistă a cântat în timp ce medicii o operau pe creier. Imagini emoţionante din sala de operaţie

Ultima actualizare:

    O violonistă din Marea Britanie a fost protagonista unui moment uimitor
O violonistă din Marea Britanie a fost protagonista unui moment uimitor

Situaţie demnă de scenariul unui film care ar smulge lacrimi până şi celui mai insensibil om. O violonistă i-a ajutat pe medici în timp ce aceştia efectuau o operaţie dificilă pe creierul său pentru a-i îndepărta o tumoare. Femeia a cântat la vioară pe parcursul operaţiei pentru ca medicii să poată verifica în timp real dacă zonele responsabile cu mişcarea mâinilor sunt afectate în cursul procedurii extrem de delicate.

Dagmar Turner, muziciană în vârstă de 53 de ani, membră a Orchestrei simfonice din Ile de Wight (sudul Angliei), a fost diagnosticată în 2013 cu o tumoare în creştere lentă. Ea a cerut să fie operată pentru că tumoarea se dezvolta. Operaţia a avut loc luna trecută, iar imaginile din sala de operaţie sunt unele cu adevărat impresionante. 

Medicii au avut ideea ca femeia să cânte în timpul intervenţiei pentru a proteja în special celulele importante situate în lobul frontal drept al creierului său, responsabilă direct cu controlul mâinio stângi, lucru esenţial pentru a cânta la vioară. Dagmar Turner a interpretat muzică de Gustav Mahler, piesa de jazz "Summertime", de George Gershwin, şi melodii ale lui Julio Iglesias, în timp ce medicii interveneau pentru a elimina tumoarea care i-a provocat atât de multe probleme, relatează news.ro

"Ideea de a nu mai putea cânta îmi frânge inima", a explicat Dagmar Turner, care a mulţumit echipei medicale pentru că a "făcut tot posibilul", până acolo încât a prevăzut ce poziţie să poată să aibă pentru a cânta. Medicul responsabil de operaţie a declarat că a fost o premieră ca un pacient să cânte la un instrument muzical pe parcursul unei astfel de intervenţii. 

Mulţumită medicilor devotaţi, femeia va putea să se alăture colegilor săi din orchestră mai devreme decât ar fi crezut, iar cântatul la vioară nu va deveni doar un vis frumos, ci o realitate de care se va bucura zilnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net