VIDEO Scandalos! A filmat de pe patul de spital cum era batjocorită de asistente. A murit la scurt timp

Ultima actualizare:

    O femeie din Canada a fost umilită pe patul de spital, de către asistenteFoto: Captură Video
O femeie din Canada a fost umilită pe patul de spital, de către asistenteFoto: Captură Video

O femeie din Canada a transmis live pe Facebook, de pe patul de spital, cum era batjocorită și înjosită de asistentele care ar fi trebuit să îi poarte de grijă.

Joyce Echaquan, mamă a șapte copii, a transmis live, pe Facebook, modul în care a fost tratată de către asistente, atunci când a ajuns într-un spital din Quebec. Câteva ore mai târziu, femeia a murit, informează presa internațională. Clipul a ajuns viral și a generat multe reacții de furie și manifestații stradale.

Femeie jignită pe patul de spital

Joyce era etnică Atikamekw, unul dintre cele mai vechi triburi de pe teritoriul Canadei, care în prezent nu mai numără decât vreo 8.000 de indivizi. Aceasta a ajuns la spital cu dureri puternice de stomac. Când a văzut cât de rău e tratată de personal, a început să transmită live, pe Facebook, de pe patul de spital. Asistentele pot fi auzite cum rostesc injurii la adresa femeii, numind-o „proastă” și spunându-i că este „bună numai pentru sex”.

Joyce, care avea 37 de ani, a murit în aceeași zi, pe patul de spital. Familia spune că aceasta a avea probleme la inimă. Imaginile filmate de ea ajuns în presă și au stârnit indignare în Canada. Oamenii au ieșit în stradă și au cerut „Dreptate pentru Joyce”, notează nbcnews.com.

„În primul rând, vreau să prezint condoleanțele mele familiei. În al doilea rând, ceea ce s-a întâmplat este total inacceptabil”, a declarat, marți, premierul din Quebec, François Legault. „Vom lua măsuri pentru a lupta împotriva rasismului”, a mai spus acesta.„Lipsa de compasiune și de demnitate umană arătată acestei mame, fiice, prietene nu trebuie tolerată în societatea noastră”, a scris și senatorul canadian Leo Housakos, pe Twitter. Departamentul local de sănătate publică, care conduce spitalul, a anunțat că în acest caz a fost demarată o anchetă internă și că o asistentă a fost concediată.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net