VIDEO Zborul spaţial Blue Origin, cu Jeff Bezos la bord, încheiat cu succes!

Ultima actualizare:

    Lansarea racheteiFoto: Captură Video
Lansarea racheteiFoto: Captură Video

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi Blue Origin, fratele său, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk şi studentul olandez Oliver Daemen au format primul echipaj uman al New Shepard care a pornit marţi, la ora României 16:12, spre orbită.

Nava construită de Blue Origin nu a fost pilotată şi a ajuns la o altitudine de 100 de kilometri, cei patru devenind astfel astronauţi.

Bezos, cel mai bogat om din lume, a zburat la bordul New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă şi o rachetă, alături de doar trei oameni - fratele, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani, care a devenit cea mai vârstnică persoană ce a ajuns în spaţiu, şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care este primul client plătitor la bordul navei şi cel mai tânăr om care ajunge în spaţiu.

Acesta a fost primul zbor spaţial cu echipaj civil care nu a fost pilotat. Niciunul dintre astronauţii Blue Origin sau personal instruit nu s-a aflat la bord.

Excursia lui Bezos a durat 10 minute şi 23 de secunde de la decolare la aterizare. A început de la unitatea Blue Origin din apropiere de Van Horn (Texas), la puţin timp după ora României 16:00. 

Racheta a revenit la sol după 7 minute şi 22 de secunde. După un minut, paraşutele capsulei s-au deschis şi echipajul a ajuns în siguranţă la sol, informează news.ro.

La sosire, cei patru au fost întâmpinaţi de familiile lor şi au fost deschise mai multe sticle de şampanie pentru a marca reuşita.

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net