Violențe extreme în Franța. Elevii cer să se închidă școlile. Au incendiat mașini și au atacat polițiștii cu pietre

Ultima actualizare:
Elevii au incendiat coșurile de gunoi de lângă liceu
Elevii au incendiat coșurile de gunoi de lângă liceu

Elevii unui liceu din Franța s-au revoltat, luni, din cauza deciziei autorităților de a menține școlile deschise și au recurs la acte de violență față de polițiști, incendiindu-le mașinile, atacându-i cu pietre și cu proiectile improvizate. Incidentele s-au petrecut în orașul Compiegne de lângă Paris. Nu este primul incident de acest fel, căci săptămâna trecută aceleași scene s-au petrecut într-un liceu din Paris.

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost luni scena unor ciocniri violente între elevi de liceu şi poliţie, pe fondul unor proteste legate de riscurile de sănătate presupuse de menţinerea deschisă a şcolilor. Aproximativ 100 de elevi, care cereau închiderea liceului, s-au bătut cu forțele de ordine, au vandalizat mașinile de poliție și au dat foc la coșurile de gunoi din apropierea liceului, scrie Le Figaro, care e citat de Digi24. 

Liceenii au vandalizat mașinile de poliție
Liceenii au vandalizat mașinile de poliție

Violențe în Franța. A fost rănit un pompier

Violențele au început în jurul orei 7:30, când câteva sute de elevi au început să dea foc la coșurile de gunoi și să arunce cu pietre în polițiști când aceștia au intervenit. Mașinile de poliție au fost jefuite și vandalizate. Un pompier a suferit răni ușoare la antebraț din cauza unor proiectile improvizate. Autoritățile susțin că ciocnirile dintre forțele de ordine și elevi sunt cauzate de un „climat de violență externă” și că nu au legătură cu măsurile sanitare.


    Liceenii au vandalizat mașinile de polițieSursa foto: Twitter
Liceenii au vandalizat mașinile de polițieSursa foto: Twitter

Sindicatele profesorilor organizează și ele proteste 

Manifestaţiile şcolilor din Franţa au început săptămâna trecută, în contextul în care o parte din profesori şi elevi protestează împotriva menţinerii şcolilor deschise, în timp ce restul ţării este în lockdown. Ei susţin că acest lucru le pune în pericol sănătatea, având în vedere riscul de a contracta COVID-19 în şcolile aglomerate. Săptămâna trecută, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris, în cadrul unui protest împotriva măsurilor sanitare inadecvate luate pentru a preveni contaminarea. Pentru marţi, sindicatele profesorilor au prevăzută o zi de proteste pe plan naţional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net