Medicii confirmă: virusul Zika se transmite sexual

Ultima actualizare:

    Este confirmat faptul că virusul Zika se transmite și pe cale sexuală
Este confirmat faptul că virusul Zika se transmite și pe cale sexuală

Conform Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor (CDC) a înregistrat răspândirea virusului Zika și în regiunea continentală a Statelor Unite, mai exact în statul Texas, informează CNN. Este confirmat faptul că acesta se poate răspândi și pe cale sexuală.

Virusul a fost transmis pe cale sexuală, persoana infectată necălătorind în vreo zonă de risc, însă partenerul acesteia se întorsese recent din Venezuela și era purtător de Zika, provenit cel mai probabil din înțepătura unui țânțar infectat.

CDC cinsideră că este important ca oamenii să fie informați despre consecințele transmiterii virusului pe cale sexuală, în special în cazul bărbaților ale căror partenere sunt deja însărcinate.

„Au fost cazuri izolate de răspândire prin transfuzie de sânge sau prin contact sexual iar asta nu e surprinzător. Virusul stă în sânge cam în jur de o săptămână. Cât timp ar rămâne în lichidul seminal este ceva ce trebuie studiat și lucrăm la asta acum”, a declarat pentru CNN directorul CDC.

Studiile asupra răspândirii pe cale sexuală sunt destul de dificile, iar până în prezent, ce se cunoaște cu certitudine este că în majoritatea cazurilor răspândirea se datorează țânțarilor.

În continuare, prevenirea răspândirii virusului pe cale sexuală se poate realiza prin contact sexual protejat, iar în cazul celor care sunt deja infectați, li se recomandă să se ferească de alte eventuale înțepături de țânțari. Aceștia trebuie tratați cu foarte multă seriozitate; conform studiilor, prin bolile deosebit de periculoase pe care le transmit, țânțarii sunt specia care ucid anual cei mai mulți oameni.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net