Vladimir Putin: "Pentru mine, nu graniţele sunt importante"

Ultima actualizare:

    Vladimir PutinFoto: Getty
Vladimir PutinFoto: Getty

Vladimir Putin a acordat un interviu publicaţiei germane "Bild" în care vorbeşte despre Alianţa Nord-Atlantică, relaţia lui cu Occidentul şi Crimeea. Declaraţiile preşedintelui rus au fost unele controversate: Putin a spus că nu consideră că a încălcat în vreun fel dreptul internaţional.

Jurnaliştii germani l-au întrebat direct despre problema Crimeei, iar Vladimir Putin a fost la fel de direct. El a precizat că: "Pentru mine, nu graniţele şi teritoriile statelor sunt importante, ci soarta oamenilor“. În plus, el a mai adăugat că nu consideră că în cazul anexării Crimeei a fost încălcat dreptul internaţional.

„Bineînţeles că întotdeauna trebuie respectat dreptul internaţional. Şi în cazul Crimeei s-a întâmplat acest lucru. Potrivit Cartei Naţiunilor Unite, fiecare popor are dreptul la autodeterminare“, a explicat preşedintele Rusiei, conform adevarul.ro.

În plus, Putin a menţionat că „lovitura de stat a naţionaliştilor care a avut loc în februarie 2014 în capitala Ucrainei i-a speriat pe cei 2,5 milioane de ruşi care trăiesc în Crimeea“ şi că Rusia „nu a pornit un război“, iar soldaţii ruşi doar au împiedicat trupele ucrainene din Crimeea să ridice piedici în calea libertăţii de exprimare a oamenilor. „La referendum (...) majoritatea a votat pentru a aparţine Rusiei. Asta este democraţie, voinţa poporului“, a completat Putin. 

Mai mult, el a criticat NATO pentru agresivitatea cu care a încercat să se extindă în Europa, dar şi instalarea scutului american antirachetă. „NATO şi SUA au vrut o victorie completă în faţa Uniunii Sovietice. Voiau să stea singure pe tronul Europei. Dar acum stau acolo, iar noi vorbim despre aceste crize pe care altfel nu le-am fi avut. Puteţi vedea, de asemenea, această aspiraţie spre un triumf absolut în planurile privind scutul american antirachetă“, a spus Putin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net