Vladimir Putin, prezență controversată la nunta unui ministru austriac. Ce cadou a adus

Ultima actualizare:

    Invitația lui Vladimir Putin la nunta mininstrului Karin Kneissl a stârnit controverseFoto Getty Images
Invitația lui Vladimir Putin la nunta mininstrului Karin Kneissl a stârnit controverseFoto Getty Images

Participarea lui Vladimir Putin la nunta unui important ministru austriac a stârnit controverse printre membrii opoziției, care consideră inoportună invitația pe care președintele rus a primit-o. Ministrul austriac de externe Karin Kneissl, în vârstă de 53 de ani, și-a unit destinul de cel al partenerului ei de viață, Wolfgang Meilinger, iar cei aproximativ o sută de oaspeți ai evenimentului au avut parte de o surpriză din partea președintelui rus, care a marcat prezența lui la ceremonie printr-un cadou inedit.

Ministrul austriac de externe Karin Kneissl şi invitaţii ei au avut ocazia să asculte muzică tradiţională rusească, datorită preşedintelui rus Vladimir Putin, 

care s-a prezentat în cadrul evenimentului cu 10 membri ai unui cor tradiţional rusesc, prestaţia acestora fiind cadoul său de nuntă pentru Kneissl.

Liderul de la Kremlin s-a numărat printre cei aproximativ o sută de invitaţi la nunta şefei diplomaţiei austriece, printre ei numărându-se şi cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum şi vice-cancelarul Heinz Christian Strache, liderul extremei drepte austriece. Însă un lucru care a stârnit controverse a fost prezenţa neașteptată a preşedintelui rus la acest eveniment, care i-a iritat pe reprezentanţii opoziţiei austriece, mai ales în contextul în care Austria deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, relatează Agerpres. Cei care o critică pe Karin Kneissl văd în această invitaţie o slăbire a poziţiei UE în faţa Rusiei.


    Vladimir Putin i-a adus flori ministrului de externe austriacFoto AFP
Vladimir Putin i-a adus flori ministrului de externe austriacFoto AFP

„Cum poate preşedinţia austriacă a Consiliului UE să joace rolul de intermediar onest pe care-l pretinde, dacă ministrul afacerilor externe şi cancelarul se plasează atât de clar de o parte?”, a reacţionat liderul grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat (de opoziţie), Andreas Schieder.

„Este vorba despre o provocare de dimensiune europeană”, a adăugat eurodeputata aceluiaşi partid, Evelyn Reger, care consideră prezenţa lui Putin la nunta ministrului Kneissl drept o „ruşine pentru imaginea Austriei”.


    Putin și Kneissl au și dansat Foto AFP
Putin și Kneissl au și dansat Foto AFP

Karin Kneissl, în vârstă de 53 de ani, a fost numită la conducerea diplomaţiei austriece de către partidul de extremă dreapta FPOe, fără a fi membră a acestei formaţiuni. Aceasta s-a căsătorit sâmbătă, 18 august, cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger, nunta desfăşurându-se într-un sat viticol din apropierea oraşului Graz. Kremlinul a confirmat miercuri că Vladimir Putin a acceptat invitaţia la nuntă. După participarea la acest eveniment, preşedintele rus a plecat la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.

Putin a apărut la nunta lui Karin Kneissl cu un buchet de flori şi însoţit de o trupa de solişti cazaci anterior menționată. Preşedintele rus a dansat și dansat sâmbătă cu şefa diplomaţiei austriece. Mireasa, în vârstă de 53 de ani, a purtat rochie tradiţională austriacă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net