Vrea să aducă un ghețar în Marea Arabiei. Cât îl costă «misiunea imposibilă»

Ultima actualizare:

    Abdulla Ashlehi vrea să  aducă blocul de gheaţă  pentru a asigura necesarul  de apă pentru un milion  de oameni timp de cinci ani
Abdulla Ashlehi vrea să aducă blocul de gheaţă pentru a asigura necesarul de apă pentru un milion de oameni timp de cinci ani

Omul de afaceri arab Abdulla Ashlehi vrea să realizeze imposibilul! A ochit un gheţar în apropierea insulei Heard, de la Polul Sud, care are 2 km lungime, 500 de metri lăţime şi are 300 de metri sub apă şi vrea să îl aducă în Marea Arabiei. Scopul: pentru apă dulce şi atragerea de turişti.

Abdulla Ashlehi a pregătit un buget de 150 de milioane de dolari pentru o misiune imposibilă: vrea să aducă un gheţar de la Polul Sud în Marea Arabiei.

Aisbergul va fi adus de la  8.850 de kilometri distanţă şi  va pierde 30% din masă, de-a  lungul călătoriei de 10 luni
Aisbergul va fi adus de la 8.850 de kilometri distanţă şi va pierde 30% din masă, de-a lungul călătoriei de 10 luni

Călătoria se întinde pe o distanţă de 8.850 km şi va dura 10 luni până când gheţarul de 2 km lungime, 500 de metri lăţime şi care are 300 de metri sub apă va ajunge în largul coastei Fujairah, din Emiratele Arabe Unite. De-a lungul călătoriei, blocul de gheaţă va pierde circa 30% din masă. Peste câteva luni, echipa de specialişti australieni şi sud-africani va face o simulare a călătoriei şi va căra un aisberg mai mic. Acest antrenament costă între 60 şi 80 de milioane de dolari, jumătate din costul total al misiunii plănuite de Ashlehi. Miliardarul intenţionează ca uriaşul bloc de gheaţă să aducă în apropierea coastelor deşertice apă potabilă de o limpezime extraordinară. Trebuie menţionat că în Emirate populaţia consumă 15% din apa desalinizată a planetei, pentru că nu are surse de apă potabilă. Ashlehi speră ca gheţarul lui să asigure apa necesară pentru un milion de oameni pentru o perioadă de cinci ani.

”Este mai ieftin să ne aducem gheţari decât să investim în instalaţii de dezalinizare a apei mării. Iar visul meu cel mai mare este ca gheţarii care sunt corpuri reci uriaşe să atragă nori de ploaie în Golful Persic şi să avem parte şi noi de un fenomen meteorologic atât de rar întâlnit în aceste regiuni”, a mai adăugat miliardarul pentru The Sun. Ashlehi crede că gheţarii din golf vor ajuta flora şi fauna marină, care se află în mare pericol. În această perioadă temperatura medie în Emirate este de 36 de grade, iar ieri, în Dubai, au fost înregistrate 41 de grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net