Donald Trump a menționat în timpul campaniei electorale că dorește securizarea granițelor Statelor Unite și se pare că zidul de la frontiera cu Mexicul nu e de ajuns pentru a rezolva problema. El dorește un control total al tuturor celor care intră pe teritoriul american.


Președintele SUA îndeamnă populația americană să nu mai distorsioneze semnificația ordinelor sale executive și să nu mai dea atenție „vocilor isterice” de la televizor, făcând aluzie la canalele de televiziune care difuzează un discurs fals și mult prea critic, în opinia lui Trump.

Potrivit CNN, noul președinte american dorește să semneze un nou ordin executiv prin care să obțină un și mai mare control al tuturor vizitatorilor străini care vin în Statele Unite.  Prin noua lege care ar urma să intre în vigoare, toți cetățenii străini care vin în SUA vor fi obligați la punctele de graniță să ofere pe lângă documentele aferente și informații despre căutările de pe Internet și datele de contact din telefonul mobil.

Cu alte cuvinte, aceștia vor fi nevoiți să le arate vameșilor ce site-uri au vizitat în ultimul timp și să indice nume și probabil și informații despre persoanele cu care țin legătura. Propunerea acestei legi se află în continuare în etapa de discuții. Printr-o astfel de măsură Donald Trump crede că poate stopa pătrunderea pe teritoriul american a teroriștilor, dar va încălca unele drepturi la confidențialitatea datelor personale.

 
 
Loading...