Vulcanul Etna a erupt din nou! Imagini spectaculoase

Ultima actualizare:

    Vulcanul Etna este cel mai înalt și mai activ din EuropaFoto: AFP
Vulcanul Etna este cel mai înalt și mai activ din EuropaFoto: AFP

Vulcanul Etna a erupt din nou, vineri (31 mai). Muntele scuipă lavă prin două fisuri, iar imaginile cu erupția au făcut înconjurul lumii pe rețelele sociale.

Lava se întinde pe 3.000 de metri. Muntele Etna din Sicilia a început să erupă în primele ore ale dimineții, iar cenușa vulcanică s-a întins pe tot cerul Siciliei, potrivit Euronews. Cel mai înalt și aciv vulcan din Europa a erupt la 3 dimineața cu câteva întreruperi. Din inima muntelui au ieșit râuri de lavă, care s-a întdreptat spre văile din sud-est. Activitatea seismică a fost în creștere de joi (30 mai), mai ales la miezul nopții. Muntele Etna erupe de câteva ori pe an. Ultima erupție majoră a vulcanului a avut loc în 1992. 

Muntele Etna este situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania. Vulcanul are înălțimea de 3.340 m, fiind cel mai înalt, dar și cel mai activ din Europa. Vulcanul Etna erupe la fiecare 3 luni. Se estimează că la aproximativ 150 de ani, erupțiile sunt mai puternice și ajung să distrugă localitățile din apropiere. Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 de kilometri pătrați. Poalele vulcanului sunt dens populate, datorită fertilității deosebite a solului. Cenușa vulcanică a creat un sol perfect pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiveri, dar și a măslinilor. Vulcanul Etna area cea mai lungă perioadă de activitate, de peste 6000 de ani. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net