Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, infectat cu Covid. Starea sa este gravă, dar stabilă

Ultima actualizare:

    Xavier Bettel s-a infectat cu Covid după summit-ul UE de la BruxellesSursa foto: AP
Xavier Bettel s-a infectat cu Covid după summit-ul UE de la BruxellesSursa foto: AP

Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, este grav bolnav, infectat cu Covid. El se află internat în spital de mai bine de o săptămână, dar starea sa de sănătate este precară.

Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, este bolnav de Covid-19 de mai mult de o săptămână, și se află  în stare gravă, internat în spital. Potrivit Politico, el se află într-o stare gravă, darstabilă. 

Bettel a fost internat duminică deoarece simptomele au devenit destul de serioase. Deși inițial internarea a fost făcută ca măsură de precauție, starea de sănătate a oficialului s-a degradat iar premierul a rămas în continuare sub observație medicală și tratament adecvat. Deși respiră greu, Bettel nu este intubat. 

Xavier Bettel, grav bolnav de Covid

Oficialul, în vârstă de 48 de ani, a fost testat pozitiv la scurt timp după summitul UE de la sfârșitul lunii iunie. În 27 iunie a intrat în izolare pentru zece zile, la mai puţin de 48 de ore după un summit european desfăşurat la Bruxelles unde s-a întâlnit cu alţi lideri din Uniunea Europeană. Şeful guvernului luxemburghez prezenta simptome uşoare, precum febră şi dureri de cap. După ce starea i s-a înrăutățit, și-a delegat dreptul de semnătură ministrului finanțelor. În 6 mai, lui Xavier Bettel i-a fost administrată prima doză de vaccin AstraZeneca, scrie Digi24.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net