Platforma video YouTube a blocat canalul preşedintelui american Donald Trump pentru cel puţin 7 zile, invocând riscul de incitare la violenţă. Asta după ce Twitter i-a suspendat definitiv contul.


„Având în vedere preocupările legat de violenţă, vom dezactiva de asemenea comentariile de pe canalul preşedintelui Trump, aşa cum am făcut în cazul altor canale unde există îngrijorări legat de securitate în secţiunea de comentarii”, a transmis YouTube marţi noapte (12 ianuarie), potrivit news.ro. 

Tot mai multe platforme de social media l-au sanționat pe Donald Trump

O recentă înregistrare video publicată pe canalul lui Trump a incitat la violenţă, a confirmat compania pentru CNN Business. Acel clip a fost înlăturat. YouTube a refuzat să dea detalii legat de înregistrarea care a reprezentat o abatere de la politica platformei, însă a precizat că după o o săptămână va reanaliza decizia.

YouTube era singura platformă majoră din social media care nu îi suspendase accesul lui Trump. Facebook a suspendat contul pe perioadă nedeterminată, iar Twitter i-a interzis complet accesul lui Trump. În urma deciziei, nu va mai putea fi încărcat conţinut pe canalul preşedintelui şi nici nu vor mai putea fi făcute transmisiuni live pentru cel puţin şapte zile, perioadă ce poate fi extinsă. Conform regulilor YouTube, două abateri ale unui canal duc la o suspendare a acestuia pentru două săptămâni, iar după trei abateri blocarea contului este permanentă.

 
 
Loading...