Zeci de diplomați ruși vor fi expulzați din SUA și țări europene. România a luat deja măsuri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Decizia vine ca reacție în urma la atacul neurotoxic din Marea Mritanie. Mai multe țări europene vor lua aceeași măsură. Inclusiv România se alătură acestei măsuri și va expulza un diplomat rus.

Președintele american Donald Trump a dispus expulzarea a 60 de diplomați ruși în legătură cu otrăvirea fostului spion Serghei Skripal în Marea Britanie. Germania și Franța au anunțat, de asemenea, ca fiecare expulzează cate patru diplomați ruși. Mai multe alte țări din Europa le vor exemplul, transmite BBC.

Fostul agent dublu Serghei Skripal i-ar fi scris lui Vladimir Putin pentru a îi cere acordul să se întoarcă în Rusia, înainte să fie otrăvit în Anglia, potrivit unui prieten al fostului spion.

Fostul spion rus, care a ajuns în Marea Britanie în 2010, ca urmare a unui schimb de agenţi, ar fi regretat faptul că a fost un agent dublu şi ar fi vrut să fie iertat, pentru a putea să se întoarcă la familia sa din Rusia, a declarat Vladimir Timoshkov pentru BBC, citat de The Independent. 

Skripal şi fiica sa Iulia se află în stare critică după ce au fost otrăviţi cu o neurotoxina numită novicioc, în dată de 4 martie. În ultimii ani, fostul agent rus a fost acuzat că a colaborat cu serviciul britanic de informaţii externe, MI6, dezvăluind numele mai multor agenţi ruşi care operau în Europa.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net